28 / 04 / 2024

Konut kredisinin kullanımında özel durumlar

Konut kredisinin kullanımında özel durumlar

Toplu konut bölgesinde kredi kullanarak konut sahibi olanlar, konut kredisinin geri ödenmesini ne zaman ve nasıl yapacak? İşte konut kredisinin geri ödenmesi ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

Konut kredisinin kullanımında özel durumlar!

Konut kredisinin açılması, kullanılması ve sonrasında meydana gelebilecek özel durumlarda bazı esaslara uyulması gerekiyor. İşte Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi Yönetmeliğindeki Konut kredisinin kullanımında özel durumlar..

İki dev kurumdan son dakika kredi açıklaması! Tüketici kredisi kullanımı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen kredi rakamlarını açıkladı. İşte İşte tüketici kredisi kullanımında son durum...

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut kredisi kullanımında son dakika! Tüketici kredilerinin 394 milyar 225 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre tüketici kredilerinin 394 milyar 225 milyon 39 bin TL'si konut...

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Konut kredisi kullanımında son dakika! TCMB o rakamları açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 394 milyar 982 milyon 905 bin lirası konut...

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konut ve araba satışında yeni dönemin 1 Kasım'dan itibaren başlayacağının bilgisini verdi. 

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Konut kredisinin kullanımında özel durumlar Haberi

Konut kredisinin kullanımında özel durumlar

Konut kredisinin geri ödenmesi!

Toplu konut bölgesinde kredi kullanarak konut sahibi olanlar, konut kredisinin geri ödenmesini ne zaman ve nasıl yapacak?  Konut kredisi geri ödemesi ile ilgili yasal hükümler Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte veriliyor.


Yönetmelik hükümlerine, kredi geri ödemesi konutların oturmaya elverişli hale geldiğinin Banka teknik elemanlarınca tespit edilip bildirildiği tarihi izleyen üçüncü ayın on sekizinci günü kredinin ilk geri ödeme taksiti başlıyor.


Konut Kredisinin Geri Ödenmesi

Madde 23 - Konutların oturmaya elverişli hale geldiğinin Banka teknik elemanlarınca tespit edilip bildirildiği tarihi izleyen üçüncü ayın on sekizinci günü kredinin ilk geri ödeme taksiti başlar.


Konut kredisinin geri ödeme süreleri ve uygulanacak faiz oranları Yönetmelik Eki-3A ve B Tablolar ile İdarece belirlenir.


Geri ödemenin başladığı tarihte, kredinin...