19 / 05 / 2024

Konut paketi neleri kapsıyor

Konut paketi neleri kapsıyor

Habertürk Gazetesi yazarlarından Hüseyin Aslan bugünkü köşe yazısında konut paketini ele aldı. Aslan: “Konut paketi” dar gelirlilerin, asgari ücretlilerin ve yeni evlilerin ev sahibi olmalarına katkı sağlayacak unsurları kapsamamaktadır." dedi..

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortası gerekli mi? Konut sigortası her yıl mı yapılır?

Konut sigortası, özellikle yaşanan depremlerden sonra merak edilmeye başlandı. Konut sigortasının neleri kapsadığını bilhassa sorulmaktadır. İşte konut sigortasına dair detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar dikkat! Orta gelirliye konut düzenlemesi Meclis'ten geçti!

Orta gelirliye 'yeni evim' desteği kapsamında hazırlanmış olan Konut Finansman Paketi'ne ilişkin düzenleme TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Konut kredisi kampanyası ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Düşük faizli kredi fiyatları yükseltir mi? Ev alacaklara şok!

Hükümetin son açıkladığı konut kredi paketinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen aralıkta yeni bir kredi paketi daha çıkıyor. Bu defa gelire göre üç farklı faiz oranı olacak. Uzmanlar ise 'Yeterli üretim yok, düşük faizli kredi sadece fiyatları artırır' uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar...

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

İlk Evim Konut Finasman Paketi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Konut Finansmanı Projesi konut piyasasını nasıl etkileyecek? İşte İntegra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu'nun konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamaları...

Bakan Nureddin Nebati konut paketi sonrası zam yapanlara seslendi: Ensenizdeyiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada hafta başında açıklanan konut paketleri sonrası satılık konutlara zam yapanlara seslenerek "Aykırı işlem yapanlar tespit edildi. Ensenizdeyiz" şeklinde konuştu.

Konut destek kredisi hakkında herkes ne diyeceğini merak ediyordu! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok kritik uyarı

Ekonomist Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut destek paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Bankası eski üst düzey yetkilisinden konut paketi uyarısı! Nasıl zarar edileceğini tek tek açıkladı

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirlilere yönelik konut kredisi paketlerini açıklarken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, konut kredisi için uyarıda bulundu. İşte detaylar…

Konut paketi neleri kapsıyor Haberi

Konut paketi neleri kapsıyor

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı ilk defa konut alacaklara yüzde 15 devlet desteği verileceğine ilişkin “konut paketi” iyi hazırlık yapılmadan, bir çok belirsizliği bünyesinde barındıran, kafa karışıklığına yol açan ve “seçim malzemesi” olarak kullanılacağı izlenimini veren bir özellik taşıdığı “algı”sını yaratmaktadır.

“Konut paketi” dar gelirlilerin, asgari ücretlilerin ve yeni evlilerin ev sahibi olmalarına katkı sağlayacak unsurları kapsamamaktadır.

Ancak “konut paketi” tasarrufun teşvik edilmesinde, inşaat ve 250 yan sektörün canlandırılmasında, işsizliğin azaltılmasında, kayıt dışının önlenmesinde belli ölçüde etkili olabilir.

Başbakan Davutoğlu’nun verdiği bilgiye göre, devlet desteğinden yararlanmak isteyen, bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak.

Hesap sahibi en az 3 yıl sonra birikimi konut peşinatı olarak kullanmak koşuluyla teşvikten yararlanabilecek. Bankaya yatırılan para 5 yıl tutulursa yüzde 15, 4 yıl için yüzde 12, 3 yıl bekletilirse...