01 / 05 / 2024

Konut pazarlamasında Arap kriteri

Konut pazarlamasında Arap kriteri

Aremas Gayrimenkul Kurucu Genel Müdürü Vedat Arslan, Arap müşteri yoğunluğunun fazla olduğu konut projelerinde, daire teslimleri yapılıp yaşamlar başladıkça sıkıntıların yavaş yavaş ortaya çıktığını söyledi.

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut pazarlamasında doğru bilinen yanlışlar!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş konut pazarlamasında doğru yapıldığı zannedilen hatalı uygulamaları değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Konut sigortasında nelere dikkat edilmeli?

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren konut sigortası büyük önem taşıyor. İsteğe bağlı olarak yapılan konut sigortasında dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta bulunuyor. 

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Sahibinden tarafından Eylül Ayı Emlak Endeksi sonuçları yayınlandı. Endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında artış sürerken, konutların ortalama satış süresi düştü.

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

İkinci el konut piyasasında yeni dönem başlıyor!

İkinci el taşıt satışından sonra konut piyasasında da yeni dönem başlayacak. Yapılacak değişikliklerle emlak piyasasında suni fiyat artışları da önlenecek...

Konut hesabında hibe şartları neler?

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?

Konut fiyatlarında balona dikkat edelim!

Kamu bankaları aracığıyla konutta faizler düştü. İnşaatta stokların erimesiyle ''Konut fiyatlarında balon oluşur mu?'' soruları gündeme geldi...

Yabancıya konut satışında beklenmeyen rekor!

PropertyTR Ceo’su Yusuf Boz, konut sektörüne ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yusuf Boz, yabancıya konut satışında beklenmeyen bir patlama yaşandığını dile getirerek, Çinlilere satışın önemli olduğunu söyledi. Boz, Konut almak için daha fazla beklememek gerektiğine de dikkat çekti.

Konut fiyatlarında yüzde 23'lük artış!

Kredili konut satışında rekor kırılan Haziran ayının hemen öncesinde konut fiyat artışında rekor yaşandı. Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, konut fiyat endeksi (KFE) Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 6,4, bir 2019'un aynı ayına göre yüzde 23,1 artış gösterdi.

Konut fiyatlarında 6 aylık artış 1 günde yaşandı!

Sektör temsilcilerine göre, kamu bankalarının konut kredsisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle beraber konut fiyatlarında 6 aylık yükseliş sadece 24 saat içinde yaşandı. Bankalar, bu ödemesiz sistemde ortaya çıkan masraf ve maliyetini inşaat firmasından, inşaat firmaları da alıcıdan çıkarıyor.

Hasan Ruhani: Konut alanında geri kaldığımızı itiraf ediyorum!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı olarak konut alanında geri kaldığımızı itiraf ediyorum" dedi.

Konut pazarlamasında Arap kriteri Haberi

Konut pazarlamasında Arap kriteri

İstanbul Avrupa Yakası'nda, özellikle Halkalı, Beylikdüzü, Esenyurt gibi bölgelerdeki kimi projelerde Arap müşteri yoğunluğunun yerli müşteriden oldukça fazla olduğunu belirten Arslan; “Bu projelerin çoğunda henüz yaşam başlamadığı için, şu an genel olarak bir sorun görülmemektedir. Ancak, inşaatı tamamlanan ve yaşamın başladığı 1-2 projede sorunlar baş göstermeye başladı bile. Bu sorunların temelinde de bazı Arap ev sahiplerinin kendi ülkelerindeki yaşamın aynısını burada da sürdürmeye çalışması var. Duyuruların Arapça / Türkçe yapıldığı bu sitelerde, bazı Türk ev sahiplerinin de bu durumdan rahatsızlık duymaya başladığını gözlemliyoruz. Bu durumun, önümüzdeki 1-2 yıl içinde teslim edilecek ve Arap ev sahiplerinin ağırlıkta olduğu projelerde daha da fazla sorun haline getirileceği tahmin ediyoruz. Ancak, projesinin yüzde 5-10’una kadarını yabancılara satan projelerde bu sorun oluşmayacaktır.


Yaşanmaya başlanan bu...