27 / 04 / 2024

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Sahibinden tarafından Eylül Ayı Emlak Endeksi sonuçları yayınlandı. Endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında artış sürerken, konutların ortalama satış süresi düştü.



Aylık 62 milyondan fazla kullanıcının hizmetine açılan sahibinden, Eylül 2020 Emlak Endeksi verileri yayınlandı. Türkiye'de ve üç büyükşehirde ortalama satılık konut fiyatlarında yükseldi. Diğer taraftan satılık konut ilanlarının kapanma süresi değerlendirildiğinde, Eylül ayında Türkiye genelinde ortalama konut satış süresi geçen yılın aynı ayına göre 24 gün azaldı ve bir konutun ortalama el değiştirme süresi 41 gün oldu.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Gayrimenkulün nabzı İstanbul’da atıyor…

Sahibinden'in emlak endeksi verilerine göre, İstanbul’da Eylül'de ortalama satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,8 yükseldi. İstanbul’da satılık konutların ortalama satış süresi ise 44 gün olarak yayınlandı. Şehrin temposundan uzak, düşük nüfusuyla sakin bir yaşam sunmasıyla öne çıkan Adalar son 1 yılda yüzde 54 oranında artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçesi oldu. Adalar’ı yıllık bazdaki değer artışına göre yüzde 50 ile Başakşehir, yüzde 49’la Kadıköy, yüzde 43 ile Beylikdüzü ve yüzde 41 artışla Sarıyer takip etti.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Ankara’nın yeni gözdesi Gölbaşı değer kazanmaya devam ediyor…

Türkiye’nin nüfusu itibarıyla en kalabalık ikinci şehri olan başkent Ankara’da da satılık konut fiyatları Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 yükselirken, konutların ortalama satış süresi de 39 gün seviyesinde gerçekleşti. Son dönemlerde hayata geçirilen altyapı yatırımları ve planlan mega projelerle dikkatleri çeken Gölbaşı, ortalama satılık konut fiyatlarında yıllık yüzde 64’lük artışla Ankara’nın en çok değer kazanan ilçesi olmaya devam etti. Gölbaşı’nı takiben Akyurt yüzde 44, Sincan yüzde 37, Elmadağ ve Kahramankazan ise yüzde 34 oranında yıllık değer artışıyla öne çıkan ilçeler arasında yer aldı.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Ege’nin incisi  İzmir  cazibesini koruyor…

Kolaylaşan ulaşım imkânları ile devam eden altyapı ve kentsel dönüşüm yatırımları, İzmir’in cazibesini artıyor. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’de satılık konut fiyatları Eylü'de yüzde 3,2 arttı. İzmir’de konutların ortalama el değiştirme süresi ise 48 gün olarak açıklandı. Ege kıyısında konumlanan ve doğal güzellikleri, denizi ve sakinliğiyle özellikle pandemi sürecinde ilginin giderek yoğunlaştığı Foça, konut fiyatlarındaki yıllık ortalama yüzde 65’lik artışla İzmir’in en çok değer kazanan ilçesi olurken, benzer özelliklere sahip, turizmin gözde merkezlerinden Urla yüzde 55, Çeşme ise yüzde 54’lük yıllık değer artışıyla dikkat çekti. İzmir’in bu anlamda öne çıkan diğer ilçeleri de yüzde 51’lik artışla Güzelbahçe ve yüzde 47 ile Menderes oldu.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

sahibindenin emlak endeksi verilerine göre, konut ilanları üzerinden ortalama satış fiyatlarına bakıldığında, Eylül ayı itibarıyla Türkiye’nin yıllık bazda en çok artış kaydedilen ilk 5 ilçesi ise sırasıyla yüzde 153 ile Samsun/19 Mayıs, yüzde 136 ile Muğla/Ula, yüzde 94 ile Kırklareli/ Demirköy, yüzde 75 ile Samsun/Vezirköprü ve yüzde 70 artış oranıyla Afyonkarahisar/Bolvadin oldu.

Eylül ayında Türkiye’nin en çok yeni “Satılık Konut” ilanı girilen ilçeleri sırasıyla İstanbul/ Esenyurt, İstanbul/ Kadıköy, Ankara/ Keçiören, Antalya/Kepez ve Antalya/ Muratpaşa oldu.


Geri Dön