02 / 10 / 2024

Konut piyasası sonbaharda canlanacak

Konut piyasası sonbaharda canlanacak

Yaz dönemindeki durgunluğun 2 ay içinde biteceğini öngören inşaat şirketler, eylülde 10 bin, yılın ikinci yarısı toplamındaysa 20 binden fazla evi konut alıcının beğenisine sunacak.

Konut piyasasında yanlış politika! Konut stoku artmadan faizler indirilmemeli!

Son günlerde konut piyasası, kredi faizleri ile gündemden düşmüyor. Kredilerin düşmesiyle vatandaşlar konut almaya başlarken, ünlü analistten uygulanan bu politikanın piyasa için yanlış hamle olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci konut piyasasındaki son durumu 8 maddeyle açıkladı!

Konut sektöründeki gelişmeler gündemden bir gün olsun düşmüyor. Kira artışları, kedi faizleri ve konut fiyatlarıyla ilgili haberler gündemin ana konusu olmaya devam ederken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci konut piyasasındaki son durumu açıkladı.

'Konut piyasası çökecek' diyenlere inanmayın diyen Mert Başaran uyardı: Evlerinizi satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, 'konut piyasası çökecek, evler satılmıyor' algısına kapılarak evlerini satmaya çalışanları uyardı. Başaran, mecbur kalınmadığı sürece evlerin satılmamasını söylüyor.

İslam Memiş 4 yıldır altını çizerek uyarıyor! Başınızı sokacak bir ev alın! Konut piyasasını 'at yarışı' sanmayın!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, konut piyasasındaki son durumu değerlendirerek, ev almak isteyenlere 'Başınızı sokacak bir ev alın' uyarısında bulundu. 

Kredi faiz indirimiyle konut piyasasında cümbüş başladı... 3 milyonluk evler 6 milyon olur!

Ziraat Bankası’nın konut kredi faizlerini düşürdüğünü açıklamasının ardından ilan sitelerinde yer alan ev fiyatlarında da yükseliş başladı. Doç. Dr. Muhammet Fatih Canbaz, bu haberle birlikte konut piyasasında cümbüşün başladığını belirterek şu tespitte bulundu: "3 milyonluk evler 6 milyona çıkar."

Konut piyasası için çarpıcı uyarı: Baskıları azaltmak için daha fazla faiz indirimi şart!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de konut piyasasındaki baskıların azaltılması için daha çok faiz indirimi gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında rüzgar tersine dönüyor! Ev fiyatlarındaki artış durdu!

2019 yılından itibaren hızla yükselişe geçen konut fiyatları son dönemlerde düşmeye başladı. Peki bu düşüş devam edecek mi? Girişimci Mert Budak, konut piyasasındaki son durumu sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Kiralık konut piyasasında tehlike çanları! Kiralara yeni zam bekleniyor...

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık konut piyasasında yeni dalgalanmaların başlayacağın özellikle de büyükşehirlerde kiralara yüzde 30 zam beklediğini açıkladı. 

Düşük faiz politikası ve KKM işbirliğinin faturası konut piyasasına kesildi! 

Konut piyasası son zamanlarda yüksek fiyatlarla mücadele ediyor. Kira ve konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken, Ekonomist Ensar Yılmaz, piyasadaki bu yükselişin nedenini düşük faiz politikası ve KKM işbirliğine bağladı. 

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da asgari ücretteki yüzde 28’lik artışın konut piyasasına yansımasının yüzde 40 olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut piyasasını yakından takip ediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu ve konut piyasasına değindi. İşte o açıklama...

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!

Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de emlakçıların, konut piyasasında fiyatları yukarı çektiği ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...

Konut piyasası hareketlenmeye başladı! Fed faiz indirimi gelirse neler olacak? 

Finansal danışman, yatırımcı Hüseyin Kantürk, konut piyasasının hareketlendiğini dile getirdi. Peki bundan sonra neler olacak? İşte o açıklama...

Konut piyasası sonbaharda canlanacak Haberi

Konut piyasası sonbaharda canlanacak

Konut alıcısının talebi yılın ilk yarısında yükselince gayrimenkul şirketleri yeni projelerini hızlandırdı. Yılın ilk 4 ayında 15 bin konut satışa sunan şirketler, eylül sonrasına odaklandı. Yaz dönemi yaşanan durgunluğun 2 ay içinde sona ereceğini öngören inşaat şirketler, eylülde 10 bin, yılın ikinci yarısı toplamında ise 20 binden fazla evi konut alıcının beğenisine sunacak.


YILIN ilk yarısında yaklaşık 15 bin markalı konutu satışa çıkaran inşaat şirketleri yeni evleri satışa sunmak için eylül ayını bekliyor. Yaz tatilinin sona ermesi ile ev satışlarının artacağını öngören şirketler eylül ve ekim aylarında 10 bin, yılın ikinci yarısının toplamında ise 20 bin evi satışa çıkaracak. Konut satışlarının Ağustos 2014’ten bu yana artış gösterdiğine dikkat çeken inşaat sektörü temsilcileri eylül, ekim ve kasım 2015 tarihlerinin de hareketli...