05 / 05 / 2024

konut projelerinden cayma hakkı

konut projelerinden cayma hakkı

6502 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında konut projelerinden cayma hakkı na dair düzenlemelere yer veriliyor. İşte konut projesi cayma hakkı ile ilgili yasal esaslar...

81 ilde Ucuz Sosyal Konut Projesi TOKİ’nin detayları tek tek belli oldu! İşte 8 soruda TOKİ Ucuz Konut Projesi…

81 ili kapsayacak olan TOKİ Sosyal Konut Projeleri ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Peki, sosyal konut projelerinden kimler yararlanacak? Sosyal konut projeleri taksitleri ne kadar ve kaç vadeli olacak? İşte detaylar…

TOKİ Gaziantep'te kaç konut yapacak? Başvurular nereye yapılacak? Kimler başvuru yapabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşlar için açıkladığı konut projelerinden biri de Gaziantep'te yapılacak. Peki TOKİ Gaziantep konut sayısı belli oldu mu? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar...

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

Londra'da hayata geçirilen değeri Battersea Power Station, dünyanın en iyi konut projelerinden biri olarak Türk yatırımcılarla bir araya geliyor. Projede, Türk yatırımcılar için bulunan fırsatlar açıklandı.

Hangi projeler raftan iniyor?

Markalı konut projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar ön talep toplayan projeleri araştırmaya devam ediyor. Peki ilerleyen günlerde hangi projeler satışa çıkacak? İşte ön talep toplayan projeler...

Bu projeler raftan iniyor!

Markalı konut projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar ön talep toplayan projeleri araştırıyor. Düşük konut kredisi faiziyle konut stoklarının erimesi ile birçok firma konut projeleri için ön talep toplamaya başladı. İşte ön talep toplayan konut projeleri...

Ön talep toplayan konut projeleri!

Markalı konut projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar ön talep toplayan projeleri araştırmaya devam ediyor. Düşük konut kredisi faiziyle konut stoklarının erimesi ile birçok firma konut projeleri için ön talep toplamaya başladı. İşte ön talep toplayan konut projeleri...

Elazığ'daki deprem konutlarının ihaleleri yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), 41 kişinin yaşamını yitirdiği ve bin 607 kişinin de yaralandığı 24 Ocak Elazığ depreminden sonra inşa ettirdiği konut projelerinden de son yılların gözde şirketleri çıktı.

Dar gelirliler için kira yardımı başvuru şartları!

Bayram ikramiyesi, banka promosyonu gibi ödemelerle ek gelire kavuşan emeklilere, şimdi de ev desteği gündeme geldi. TOKİ halen konut projelerinden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor.

Konut fiyatları arttı, stoklar eridi!

Tüm konut tiplerinde konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya oranla artış gösterdi. Aynı dönemde konut stoğunun yüzde 2.3’ü erirken bitmemiş konutlara talep bitmiş konut projelerinden daha fazla oldu.

Murat Kurum: Dar gelirli vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı. Kurum, ülke genelindeki sosyal konut projelerinden bahsederek, "İhtiyacı olan vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık" dedi. 

Projeden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun ''Konut projelerinden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mıdır?'' sorusuna yanıt verdi.

Konut projelerinden ev almanın avantajları!

Son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz/talep dengesinde talebin daha fazla olması projeden konut satışlarını artırdı. Peki projelerinden ev almanın avantajları nelerdir?

Markalı konut projelerinin yüzde 5'i yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; satışların yüzde 56’sının bitmiş, yüzde 44’ünün bitmemiş konut projelerinden yapıldı. Markalı konut projelerinin yüzde 5'ini ise yabancılar satın aldı.

konut projelerinden cayma hakkı Haberi

konut projelerinden cayma hakkı

Konut projesi cayma hakkı!

27 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında konut projelerinden cayma hakkı na dair düzenlemelere yer veriliyor.


Kanun gereğince, tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip oluyor.


Ayrıca bu kanun ile birlikte, ön ödemeli konut sözleşmelerinde konut teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren otuz altı ayı geçmemesi gerekiyor. Aksi takdirde, proje sahibi cezai yaptırımlara maruz kalıyor. Ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına ilişkin kanun esasları aşağıda sıralanıyor:


Cayma hakkı

MADDE 43 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu...