23 / 07 / 2024

konut rayiç bedeli nedir

konut rayiç bedeli nedir

Pazar değeri olarak da bilinen konut rayiç bedeli nereden öğrenilebiliyor. İşte cevabı...

Konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Tapuda konut rayiç bedeli, gerçekleşen alım satım işlemlerinde gayrimenkullerin satış bedeli olarak ifade ediliyor. Konut rayiç bedeli nasıl belirlenir? Peki, konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

TÜİK'in 5 bin 845 TL ortalama konut kira bedeline meydan okudu, evini 4 bin TL'ye kiraya verdi! 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları gündem olurken ortaya çıkan 5.845 TL ortalama konut kira bedeli sosyal medyanın gündemine oturdu. Bir ev sahibi ise iki evini 4 bin liraya kiraya vererek ' ev sahiplerine örnek olsun' diyerek sosyal medyayı ikiye böldü. İşte ayrıntılar...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

Emlak vergisinde bölgesel rayiç bedeli uygulanacak!

Emlak vergileri artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri (belediye rayici) değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edileceği ileri sürüldü. Böylece devlet ve gayrimenkullerden ciddi gelir elde edecek.

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 'Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi?' sorusunu gündeme getirdi. İşte ayrıntılar ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Emlak vergisine bölgesel rayiç bedel uygulaması mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan taslak kapsamında emlak vergileri ve tapu harçları artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri (belediye rayici) değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilecek. Devlet ve gayrimenkullerden ciddi gelir elde edeceği kaydedildi.

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konut piyasasıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Evin rayiç bedeli ile satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getirilmesi gibi düzenlemeler gündeme gelirken, uzman isim Murat Ali Calman bunlara ek olarak ' krediler değişken olmalı' tavsiyesinde bulundu.

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Rayiç bedeli nedir, nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satımı yaparken malın güncel pazar değerini doğru bir şekilde belirlemek oldukça önemlidir.  Rayiç bedel, bir mülkün piyasa değerini yansıtan bir değerlendirme güvencedir ve  değerinin altında satılmasını önler. Bu nedenle taraflar arasında adil işlem yapılması için hesaplanmalıdır.

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Belediyeye gitmeden rayiç bedeli nasıl alınır? Rayiç bedeli neye göre belirleniyor?

Rayiç bedeline dair pek çok kişinin kafasını kurcalayan sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları!

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyası kapsamında yer alan bazı şartlar vatandaşları zorluyor. Rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

konut rayiç bedeli nedir Haberi

konut rayiç bedeli nedir

Rayiç bedel taşınmazın ili, ilçesi, mahallesi, manzarası, ulaşımı, büyüklüğü, sosyal alanları, şehre uzaklığı gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. Peki, konut rayiç bedeli nereden öğrenilebilir? Merak edilen tüm detaylar haberde yer alıyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Rayiç, kelime anlamı olarak bir malın satış değeri olarak ifade ediliyor. Rayiç bedel ise 6292 sayılı kanuna göre: “Bu Kanun hükümlerine göre satılacak taşınmazların 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerine göre tespit ve takdir edilen bedeldir.” biçiminde tanımlanıyor.

Güncel piyasa koşullarına göre belirlenen rayiç bedel değer ve emlak vergisini esas alan değer olmak üzere ikiye ayrılıyor. Taşınmazın minimum değerinin hesaplandığı ve genelde piyasa...