27 / 04 / 2024

konut satış kampanyaları

konut satış kampanyaları

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, konut satış kampanyalarında dikkat edilmesi gerekenleri yazdı...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

2024'te 1 milyon 200 bin konut satılması hedefleniyor!

Türkiye'de pandemide düzenlenen kampanyalar, yabancı göçü gibi nedenlerle konut satış ve kira fiyatları zirveleri görmüştü. 2024 yılında da piyasanın ana aktörünün ‘konut’ olması bekleniyor.

Konut kredisi kampanyaları satışları artıracak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Aydoğan, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubat ayının konut satış istatistiklerinin düşük olduğunu belirten Akdoğan, "Çözüm, konut kredisi kampanyası başlatılması" dedi. 

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle durağanlaşan konut sektörü, düşük faiz kampanyalarıyla canlandı. Peki salgın sürecinde Türkiye'de gurbetçilere satılan konut sayısı ne oldu? Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Konut satışlarındaki artış yeni yatırımları hızlandıracak!

Düşük kredi oranı ve kampanyaların etkisiyle konut satışlarında rekorların yaşandığını dile getiren sektör temsilcileri, yeni dönemde stokların erimesiyle yatırımların hız kazanacağını söylüyor.

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen konut satışları için önemli adım!

Koronavirüs konut satışlarını bir süreliğine durma noktasına getirse de Türkiye’de konut satışları Haziran ayında yüzde 273 yükselerek 190 bin seviyelerine çıktı. Özellikle tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelleri sundukları özel kampanyalar ile sektöre can suyu oluyor.

Konut kredisi kampanyaları satışlarda tarihi rekor getirdi!

Düşen kredi faizleriyle konut satışlarında patlama yaşandı. Haziran'da 190 binin üzerinde konut satıldı. İpotekli konut satışı 101 bin 504 olarak kaydedildi. Ekonomistlere göre faizler düşük kaldığı sürece konuta ilgi sürecek...

Ankara konut satışında ikinci sırada!

Türkiye’de konut satışları, kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki önemli düşüşün ve kampanyaların etkisiyle Haziran ayında yıllık bazda yüzde 209,7 arttı ve 190 bin 12’ye ulaştı. Başkent Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile İstanbul’dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

İpotekli konut satışlarında tarihi rekor!

Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların da etkileriyle ipotekli konut satışları haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 artarak 101 bin 504 adede ulaştı ve tarihin en yüksek aylık verisi oldu.

Haziran'da konut satışlarında rekor bekleniyor!

Mayıs’ta 50 bin 936 konut satıldı. Normalleşme adımları, düşük faizli destek kredileri ve kampanyaların etkisiyle Haziran’da konut satışında rekor bekleniyor. 

Konut satışında tarihin en iyi ocak ayı başlangıcı!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,8 oranında artış gösterdi.  Geçen yıldan devam eden kampanyalar ve özelikle kamu bankaları öncülüğündeki konut kredi faiz indirimleri beraberinde konut satışlarında rekor artışlar yaşandı...

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

konut satış kampanyaları Haberi

konut satış kampanyaları

Gayrimenkul sektöründe konut satış kampanyaları, satışları ve pazar payını artırmak, markaların imajını ve saygınlığını güçlendirmek için yapılan, genellikle kısa dönemli ve süreli faaliyetlerdir. Kampanya, tüketiciyi bir proje ya da markaya yönlendiren ve teşvik eden bir etken olarak da görülebilir. Günümüzde, gayrimenkul sektöründe hemen her marka kendine özgü veya birbirine taklit eden kampanyalar ile satış yapıyor. Hatta bazı firmalar neredeyse her dönem bir kampanya düzenliyor. 

Bu noktada konut alıcılarının belirledikleri lokasyonda kendi bütçe ve ödeme imkânlarına uygun olan en doğru kampanyayı seçmesi önem taşıyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta yapılan tüm satış kampanyalarının maliyetinin satış fiyatının içerisinde ne kadarının yer aldığıdır!  

Gayrimenkul sektöründe rekabet arttıkça her geçen gün firmaların daha agresif ve tüketici lehine daha cazip satış kampanyalarına yöneldiği görülmektedir. 

En...