29 / 04 / 2024

konut satış rekoru kırılan yıllar

konut satış rekoru kırılan yıllar

Geçen yıl 1.3 milyonu yakalayan konut satışlarının 2017’de 1.5 milyona sıçraması hedefleniyor. Düşük faiz ve uzun vadeler satışları bu yıl da canlı tutacak, KDV indirimi gelirse rekor kırılacak..

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında Rus rekoru!

Konut satışında yıllık gerileme 5 aydır devam ederken, yabancıya satışta da zirve görüldü. Ocak-kasım döneminde yabancılar Türkiye’den 61 bini aşkın konut satın alırken, Ruslar, geçen ay 2 bin 575 konut alarak aylık bazda da rekora imza attı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Rusya'da ilk 9 ayda konut satış rekoru kırıldı!

Rusya vatandaşları senenin ilk 9 ayında konut alımına 265 milyar ruble, yani 3,6 milyar dolar para harcarken yeni bir emlak satış rekoruna imza atıldı. Analistler, sene sonu itibarıyla söz konusu miktarın 350 ile 390 milyar rubleye kadar ulaşacağını öngörüyor.

Konut satışında 12 ayın rekoru kırıldı!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konuta ilgi tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye genelinde önceki ay yapılan 141 bin 400 konut satışı ile 12 ayın rekoru kırıldı. 

Antalya yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Antalya'da 7 ay içerisinde 7 ayda yabancılara 4 bin 921 adet konut satıldı. Bu rakamla tüm zamanların rekoru kırıldı. 

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

TÜİK Temmuz 2021 konut satış verilerine göre; yabancıya konut satışları 2020 Temmuz'a göre yüzde 64 arttı ve 4.495 oldu. 2019'daki 4 bin 192 adet rakamını aşarak yabancıya satışta tüm zamanların en yüksek Temmuz satışı kaydedildi. 

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Kredisiz konut satışlarında Mart rekoru kırıldı! 

Konut kredisinde faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte peşin konut alımları artış kaydetti. 2021 Mart ayında  89 bin 426 kredisiz konut satışıyla tüm zamanların en yüksek Mart rakamı görüldü.

Pandemiye rağmen konut satışları durmadı!

Tüm dünyayı olumsuz etkiliyken koronavirüs konut satışlarını durdurmadı. 2020'de 1 milyon 499 bin 316 konut satışıyla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Konut satışlarında 2017'nin rekoru kırılacak!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl, " 2017'de tüm zamanlarda kırılan 1 milyon 409 bin konut satış rakamının geçilerek yeni bir rekora imza atılacağına inanıyoruz" diyen Çetinsaya, konut projelerine de değindi.

konut satış rekoru kırılan yıllar Haberi

konut satış rekoru kırılan yıllar

Geçtiğimiz yılı darbe girişimi, terör saldırıları gibi sıkıntılara rağmen 1.3 milyona yaklaşan konut satışıyla kapatmayı hedefleyen gayrimenkul sektörü, bu yıl için çıtayı 1.5 milyona yükseltti.


2016 yılında darbe girişiminden sonra konut satışları durma noktasına gelince Emlak Konut GYO devreye girmiş, ardından GYODER de katılınca tarihi bir kampanya başlamıştı. Faizi yüzde 0.70’e çeken, vadeyi 120 aya uzatan ve peşinatı da yüzde 20’ye indiren kampanya satışları oldukça hareketlendirdi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi çağrısıyla faizlerin yüzde 1’in altına düşmesi, peşinatın yüzde 25’ten yüzde 20’ye indirilmesi, 150 metrekare üzeri evlerde KDV’nin düşürülmesi gibi düzenlemelerle 2016’da sektör canlı kaldı ve 1.3 milyon rekoru gündeme geldi.


Eğer KDV düşerse...

2017 yılında da sektörde bir rekor beklentisi var. Yeni rekor 1.5 milyon adet olarak öngörülüyor. 1.5...