27 / 04 / 2024

Konut satışlarında Rus rekoru!

Konut satışlarında Rus rekoru!

Konut satışında yıllık gerileme 5 aydır devam ederken, yabancıya satışta da zirve görüldü. Ocak-kasım döneminde yabancılar Türkiye’den 61 bini aşkın konut satın alırken, Ruslar, geçen ay 2 bin 575 konut alarak aylık bazda da rekora imza attı.



Günden güne artan fiyatlar, kredi imkanlarının sınırlandırılması ve yeni kampanya beklentisi konut satışlarının da düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 34.1 azaldı ve 117 bin 806 şeklinde oldu ve böylelikle de yıllık gerileme serisi 5. ayına girdi.

Konut satışlarında Rus rekoru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, konut satışları ocak-kasım döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artış göstererek, 1 milyon 277 bin 659 şeklimde gerçekleşti. Yabancıya satışta da kasım ayında gerileme olsa da 11 ay toplamında rekor kırıldı. Ocak-kasım döneminde yabancıya Konut Satışı yüzde 20.4 arttı ve 61 bin 104 şeklinde oldu ve geçmiş senelerin 12 aylık toplam satış rakamları da aşılacak tüm zamanların zirvesi görüldü.


Geri Dön