03 / 05 / 2024

konut satışı düzenleme 2022

konut satışı düzenleme 2022

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle beraber ön ödemeli konut satışlarıyla ilgili dikkat çeken ve oldukça önemli düzenlemeler hayata geçiriliyor. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, yabancıya konut satışı düzenlemesiyle birlikte daha yüksel profilde yatırımcının Türkiye’ye geleceğini ve lüks konut piyasasının hareketleneceğini dile getirdi.

Yabancıya konut satışındaki düzenleme fiyatları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir bugünkü köşesinde konut sektörünü ve konut satışlarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in 'Müteahhitler ihracatçı mı sahtekar mı?' başlıklı yazısı...  

Konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalı!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, kiralara ilişkin düzenleme ve fiyat denetiminin yapılması gerektiğini belirtti.

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

Yurt dışına konut satışının önü açıldı!

Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlar için asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. Yeni düzenleme yurt dışımna konut satışının önünü açtı. 

Tapu harçlarındaki indirim kayıt dışı konut satışını engelleyecek!

Tapu harçları binde 20’den binde 15’e çekildi. İndirim sayesinde 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Yeni düzenleme ile kayıt dışı konut satışlarının da engellenmesi hedefleniyor. İndirim 30 Eylül'e kadar sürecek.

Batman’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılının Aralık ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Batman’da 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi.

konut satışı düzenleme 2022 Haberi

konut satışı düzenleme 2022

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda onay verilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin haftalık çalışmalarına 22 Mart 2022 Salı günü başlayacak olan Genel Kurul'da görüşülmesi planlanıyor. 

Peki yeni düzenleme ile konut teslimlerinde neler değişecek? Milyonlarca ev alacak kişiyi ilgilendiren düzenleme de hangi şartlar bulunuyor? İşte o düzenlemenin tüm ayrıntıları...

 

Teslim süresi 48 ay olacak

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle beraber, ön ödemeli şekidle satışı yapılan evlerin, sözleşme kapsamında belirtilen tarihte tüketicilere tesliminin yapılması zorunlu tutulacak. Bu süre, sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 48 ayı aşamayacak. 

Konut projeleri kapsamında çoğu zaman evlerin teslimlerinde gecikmeler yaşanıyor ve alıcılar mağduriyetler yaşıyordu. Bu sebeple 2014'te uygulamaya alınan düzenleme kapsamında konut teslimleri için 36 ay...