03 / 05 / 2024

konut satışı indirim

konut satışı indirim

Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, tapu harcında indirim kararını değerlendirdi. Akça, uygulamanın hem satıcı hem de alıcıya rahat nefes aldıracağını söyledi.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

İpotekli konut satışlarında tarihi rekor!

Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların da etkileriyle ipotekli konut satışları haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 artarak 101 bin 504 adede ulaştı ve tarihin en yüksek aylık verisi oldu.

Faiz indirimiyle ipotekli konut satışları yüzde 23.9 arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiyi canlandırmak için konut kredisi faiz oranlarında Cumhuriyet tarihinin görülmemiş indirimi yapıldı. Sektörü canlandıran indirim sonrası ipotekli konut satışları yüzde 23,9 arttı...

Konut kredisindeki indirim ipotekli satışları artırdı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satışları istatistiklerine göre, Mart 2020'de ipotekli konut satışlarında İstanbul 7 bin 843 ile ilk sırada yer aldı...

Kredili konut satışında rekor beklentisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri banka kredili konut satışlarında rekor beklentisi içinde.  Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Merkez Bankası’nın faiz indirim stratejisinin banka kredili konut satışını 2020’de artacağı düşünüyor.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

İpotekli konut satışı yüzde 525 arttı!

Konut kredi faizlerindeki indirim ipotekli konut satışlarını canlandırdı. Ekim’de Türkiye genelinde 142 bin 810 konut satıldı. Geçen ay ipotekli konut satışında rekor artış yaşandı. Satışlarla moral bulan sektör temsilcileri 2020’den umutlu...

Konut satışlarını faizler canlandırdı!

Konut kredisi faiz oranların kamu bankaları öncülüğünde başlatılan indirim ipotekli konut satışlarını canlandırdı. İpotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 168 oranında arttı.

Ağustos'ta konut satışları artacak!

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2019 Temmuz ayı gayrimenkul verilerini değerlendirdi. Kredi faiz oranlarındaki indirim sektörü hareketlendirdi. Ağustos ayında konut satışlarının artması bekleniyor.

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü son üç yılda duraklama eğilimine girerken 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerde başlayan indirim sürecinin konut satışlarını artıracağını savunuyor.

VakıfBank yüzde 0.98 faizle 2 binden fazla konut satıyor!

VakıfBank uyguladığı kampanya ile yurt genelinde konut fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim uygulayarak yüzde 0.98 konut kredisi faiz oranı ile 2.000’den fazla konut satıyor.

Faiz ve fiyat indiriminin konut satışına etkisi!

Konut fiyatlarındaki indirim ve faiz indirimi işe yaradı. Haziran ayındaki toplam konut satışında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 artış gerçekleşti.

konut satışı indirim Haberi

konut satışı indirim

Resmi Gazete'de yer alan kararla tapu işlemleri üzerinden binde 20 nispetinde alman tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15 olarak uygulanacak. Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, "Tapu harçlarının düşüşü ile hem satıcı hem de alıcı rahat bir nefes alacak. Yeni düzenlemeler ile sektörde yaşanan ağırlığın, yerini harekete bırakacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Akça, alım satım işlemlerinde harç bedeli için değerinin altında, gerçek dışı rakamlarla işlem yapanların da böylelikle azalacağını söyledi. Bakanlar Kurulu kararıyla kat karşılığı sözleşmeler ve satış sözleşmelerinde daha önce binde 9.48 olarak uygulanan damga vergisi de sıfırlandı. Akça, damga vergisi indiriminin de direkt tüketiciye yansıyacağını belirtti. 



Sabah...