28 / 04 / 2024

konut satışları değerlendirme

konut satışları değerlendirme

Yılın ilk on bir ayında 560 bini ilk satış, 639 bini de ikinci el satış olmak üzere yaklaşık 1.2 milyon konut satıldı. Özellikle ekim ve kasım ayındaki artışların 130 bin ve 133 bin düzeyinde gerçekleşirken geçen yıla göre yüzde 25 artış kaydetmesi dikkat çekici bulunuyor.

Konut sektörü Türkiye'de büyümenin motoru oldu!

Türkiye'deki konut sektörününü başını çektiği gayrimenkul rekor büyümeye sahne oldu. 2008'de 428 bin olan konut satışları aradan geçen 6 yıllık süreçte yıllık 1 milyon satış bandına oturdu...

Türkiye genelinde konut satışları yüzde 25.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye genelinde Ekim ayında 95 bin 645 konut satıldı. İstanbul 17 bin 240 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 18) sahip oldu.

Abdurrahman Yıldırım: Konut sektöründe satış adedi yıllık bazda 1 milyonun üzerine yerleşiyor!

Dün açıklanan ekim ayı konut satışları yüzde 25 arttı. Satışın, önceki yıllara göre yarım milyona yakın arttığı görülüyor. Bu yıl da 1 milyon adetlik konut satışı garantilendi.

GYODER ve KONUTDER'den 'konut satışları' değerlendirmesi!

GYODER Başkanı Kalyoncu, düşük faiz oranlarının konut satışlarında rekoru getirdiğine dikkat çekerek, "En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı" diye konuştu.

ABD'de yeni konut satışları Şubat'ta yüzde 4.9 arttı!

ABD'de yeni konut satışları Şubat ayında beklenen rakamların üzerine çıktı. Ülkede yeni konut satışları Şubat ayında yüzde 4.9 artarak 667 bin rakamına ulaştı.

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta yüzde 1 düştü!

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat ayında aylık yüzde 1, yılık yüzde 5 düşüş kaydetti. NAR bu yıl bekleyen konut satışlarının yüzde 0.7 düşerek 5.3 milyon olacağını tahmin ediyor.

ABD'de ikinci el konut satışları 11 ayın zirvesinde!

ABD'de 2. el konut satışları Şubat ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Verilere göre, konut satışları yüzde 11.8 yükselerek 5.51 milyon oldu.

Eskişehir'de konut satışları Şubat'ta yüzde 35 düştü!

TÜİK 2019 yılı Şubat ayı konut satış verilerine göre, Eskişehir'de geçen ay ki konut satışları bir önceki aynı döneme göre yaklaşık yüzde 35 oranında düştü.

ABD'de yeni konut satışları 3 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 7'ye yakın düşerek konut sektörünün 2019 yılına yavaş başladığına işaret etti. Hükümetin kapanması nedeniyle bugün açıklanan veri, konut satışlarının Ocak'ta yüzde 6.9 düşüşle 607 bin olduğunu gösterdi. 

ABD'de bekleyen konut satışları 3. ayda da düştü!

National Association of Realtors verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Aralık ayında yüzde 2.2 oranında düştü. 

2018'de kredili konut satışları düşüş gösterdi!

2018 yılında özellikle de yılın ikinci yarısından sonra yaşanan konut kredisi faiz artışı sonrasında konut kredisi kullandırılarak yapılan konut satışları oldukça azadı. Yıl içinde konut satışlarını teşvik için pek çok konut kampanyası ve konut kredisi indirimi uygulandı...

Doğu Karadeniz'de konut satışları Aralık'ta yüzde 19 arttı!

Doğu Karadeniz bölgesinde Aralık 2018'de konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19 artış kaydetti.

ABD'de bekleyen konut satışları Kasım'da yüzde 0,7 düştü!

ABD'de National Association of Realtors (NAR) verilerine göre, bekleyen konut satışları Kasım'da yüzde 0.7 düşüş gösterdi. 

Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 24,8 azaldı!

TUİK Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen bilgiye göre, 2018 Kasım ayında konut satışları Doğu Karadeniz’de yüzde 24,8 azalış ile 2 bin 255’e geriledi.

ABD'de 2. el konut satışları Kasım'da beklenmedik şekilde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,4 düşüş beklentisine karşın yüzde 1,9 arttı...

ABD'de 2. el konut satışları arttı!

ABD’de ikinci el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,4 düşüş beklentisine karşın yüzde 1,9 arttı. 

konut satışları değerlendirme Haberi

konut satışları değerlendirme

Yılın ilk on bir ayında 560 bini ilk satış, 639 bini de ikinci el satış olmak üzere yaklaşık 1.2 milyon konut satıldı. TÜİK ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verileri böyle söylüyor. Özellikle ekim ve kasım ayındaki artışların 130 bin ve 133 bin düzeyinde gerçekleşirken geçen yıla göre yüzde 25 artış kaydetmesi dikkat çekici bulunuyor.


Biz bu köşede dün yer alan yazımızda toplam satışlardan çok ilk satışların önemli olduğunu vurgulamış ve ilk satışlardaki artışın yine de konut stokunun büyümesini engelleyemediğine dikkat çekmiştik.


Bu görüşümüze temel oluşturan veri, belediyelerin verdiği yapı kullanma izin belgesi kapsamındaki daire sayısı ile ilk satışlar arasındaki fark. Bu kıyaslamada ancak 2013 yılına kadar geri gidebiliyoruz. Çünkü 2013 öncesine ilişkin olarak tüm Türkiye’yi kapsayan konut satış istatistiklerine sahip...