14 / 05 / 2024

Konut sektörü yatırımları 2017

Konut sektörü yatırımları 2017

2016'da yaşanan olumsuz gelişmelerden az hasarla çıkan Türkiye yeni yıla da aynı pozitif havayla giriyor. İnşaat sektöründe de 2016'dan çıkarılan derslerin gelecek yıla daha hazır olmayı sağladığı kaydediliyor.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Pandemiye rağmen konut sektörü kazandırdı!

Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar, pandemiye rağmen gayrimenkul sektöründe yatırımların devam ettiğini bu nedenle konut sektörünün kazandırmaya devam ettiğini dile getirdi. 

Ukrayna'da konut sektörüne yeni yasa! Yatırımcılar nasıl korunacak?

Ukrayna’da konut sektöründe mali piramitlerin ve skandala yol açan bitmemiş projelerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla Topluluklar ve Bölgeler Kalkınma Bakanlığı, “İnşaat Projelerine Borç Verenlerin Haklarının Korunması İçin Ukrayna’nın Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” bir

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 

Kamunun konut sektörü yatırımlarında 'aslan payı' afet konutlarının!

Kamuda bu yıl konut sektöründe 95 proje için 454 milyon 944 bin liralık yatırım yapılması planlanıyor. Kamunun konut sektörü yatırımlarında "aslan payı" afet konutlarının oldu.

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü canlandırdı!

Merkez Bankası’nın öncülüğünü yaptığı düşük faiz ortamı, konut sektörünü canlandırdı. İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Merkez Bankası’nın faiz hamleleri başta olmak üzere, gayrimenkul sektörü ile tüketicisinin lehine yönelik adımların sektör güvenini tazelediğini vurguladı...

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Yatırım Programı'ndaki konut sektörü yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'ndeki konut sektörü yatırımları..

Konut sektörü düşündüğünüzden daha önemli!

Konut yatırımcısı, geliştiricisi, alım - satım yapanı... Kim varsa bu sektörde oldukça güzel yıllar geçirdi. Peki, konut sektörü şuanda ne durumda?

Teşvikler konut sektörünü hareketlendirdi!

Ülkelan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sektördeki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Ülkealan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Konut sektörü yatırımları 2017 Haberi

Konut sektörü yatırımları 2017

2016'da yaşanan olumsuz gelişmelerden az hasarla çıkan Türkiye yeni yıla da aynı pozitif havayla giriyor. İnşaat sektöründe de 2016'dan çıkarılan derslerin gelecek yıla daha hazır olmayı sağladığı kaydediliyor.



Özellikle iş dünyasının 2016'da oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, sonrasını düşünerek adım atanların her zaman olduğu gibi sorunlu dönemlerde de kazançlı çıktığını anımsattı. Yeni yatırımlar yapmanın da durgunluk dönemlerini gidermek için önemli bir hamle olduğunu ifade eden Pala, "Özellikle iş dünyası, olumsuz durumlardan yükselerek çıkmak için yeni hamleler yapmak zorundadır. Ülkemiz son aylarda gerçekten çok sıkıntılı zamanlar yaşadı. Ancak bu durumu olumluya çevirmek hepimizin elinde" diye konuştu. 


İnşaat sektörü için genel anlamda 2016'nm durgun bir yıl olarak geçtiğini, ancak bu sürecin kaliteli projeleri daha fazla öne...