03 / 05 / 2024

Konut sigortaları 2019

Konut sigortaları 2019

Sigorta sektörü Türkiye'de genişlemeye devam ediyor. Ancak ülkede konut sigortalama oranları yükselsede rakamlar hala yetersiz kalıyor.

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Kovid-19'la konut sigortası ön plana çıkacak!

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan yaptığı açıklamada, "Mart ayından bu yana olduğu gibi bundan sonraki süreçte de evlerde daha fazla zaman geçireceğimiz için konut sigortaları öne çıkacak" dedi.

Konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortasıyla evinizi ve ailenizi koruma altına alabilirsiniz. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı hedefliyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Konut satışlarında yaşanan canlanmayla beraber konut sigortalarına talep yükseldi. Peki 'Konut Sigortası’ yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut Gaytimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Birinci Temettü tutarı olan 76 milyon 646 bin TL kar payının, şirket ortaklarımızın maliki bulundukları paylarımızın 2019 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt dağıtılmasına karar verildi...

Emlak Konut GYO 2019 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi...

Konut sigorta ürünlerini yine sigorta acenteleri satacak!

Sayıları 16 bine ulaşan sigorta acenteleri, ‘işimiz elden gidiyor, haksız rekabet yaratılıyor’ diye isyan ediyor. Konut sigortaları gibi sigorta ürünlerini, asli işi sigortacılık olmayan işletmelerin satmasına izin verilmiyor; bunları yine sigorta acenteleri satmaya devam edecek.

Konut sigortasında koronavirüs destekleri!

Konut sigortalarına koronavirüs önlemleri alınmaya devam ediyor. Sigorta şirketleri koronavirüs kapsamında birçok önlem alarak, yeni düzenlemeler yaptı...

Emlak Konut GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut GYO 2019 yılı kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı...

Emlak Konut GYO 2019 faaliyet raporu!

Emlak Konut GYO tarafından 1 Ocak- 31 Aralık 2019 dönemine ait faaliyet raporu, finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınlandı...

Günlük 1 TL’den başlayan fiyatlarla konut sigortası yaptırın!

Mapfre Sigorta Konut Sigortaları Servis Yöneticisi Müge Büyükkarakaş, Çağdaş Güvence Sigortası’nın yangın, hırsızlık ve daha pek çok olumsuz durumu teminat kapsamına aldığını belirterek," Mapfre Sigorta olarak günlük 1 TL’den başlayan avantajlı fiyatlar ile konut sigortası yapıyoruz” dedi...

Konut sigortaları 2019 Haberi

Konut sigortaları 2019

Sigorta sektörü Türkiye'de büyümeye devam ediyor. Ancak ülkede konut sigortalama oranları yükselsede rakamlar hala yetersiz görünüyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, işte rakamlarla sigorta sektörü:

1) İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi köprüleri gibi projelerin arkasında sigorta teminatı var. Türkiye GSYH'sinin 35 katı 107.2 trilyon TL, teminat verilmiş durumda.

2) Türkiye'de konutların yarısının DASK yok. Her dört evden üçünün konut sigortası yok. 2017 sonu verilerine göre, Türkiye'de kişi başına düşen sigorta prim üretimi 150 dolar seviyelerinde.

3) Sektörde 2018'de 38 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım gerçekleşti. Böylece son 15 yılda sektöre yapılan doğrudan yabancı yatırımın toplamı 7.9 milyar doları buldu. 2018 sonu itibariyle yabancıların hisse senedi yatırımları 245 milyon dolara ulaştı.

Dört konuttan üçünün sigortası...