27 / 04 / 2024

konut sitesi yönetmeliği

konut sitesi yönetmeliği

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''konut sitesi yönetimleri'' konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Site yönetimleri kanunu!

Site yönetimlerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki site yönetimi nasıl oluşur? İşte site yönetimleri kanunu Toplu Yapılara İlişkin Hükümleri..

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

19 maddede konut sitesi yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitesi yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

15 maddede konut sitesi yönetim planı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitesi yönetim planı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

8 maddede konut sitesi yönetimlerinde denetim!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''8 maddede konut sitesi yönetimlerinde denetim'' konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı....

9 maddede konut sitesi yönetimi çalışmaları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''9 maddede konut sitesi yönetimlerinde formatlı çalışma'' konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı.

10 maddede konut sitesi yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''konut sitesi yönetimleri'' konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Arel Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 9 Nisan'da!

Arel Üniversitesi Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 9 Nisan'da başlayacak. Toplam 32 saat verilecek program için son kayıt tarihi 4 Nisan olarak belirlendi.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

konut sitesi yönetmeliği Haberi

konut sitesi yönetmeliği

KONUT SİTESİ YÖNETİMLERİNE 10.TAVSİYE


1.Konut siteleri yönetim kurullarının değil, kat malikleri kurullarının aldığı kararlara


göre yönetilir.


2.Yönetim kurulları karar değil icra merciidir.


3.Yönetimi değil, hizmetleri taşere edebilirsiniz.


4.Danışmanlık almadan yapacağınız her icraat sizi zorda bırakabilir.


5.Site yönetimi (KMK madde 33 (Hakimin Müdahalesi)’e götürülmediği sürece) hukuk


değil mevzuatla ilgilidir.


6.Site kat maliklerine, deneticiler değil sizler hesap verirsiniz.


7.Site yönetimi hobi değildir.


8.Siteler AVM’ler gibi değildir ve kriz yönetimine alışık olmalıdır.


9.Site yönetiminde bir Konut Sitesi Danışmanı üzerinden kendinizi hukuki ve mali


olarak zırhlayınız. Avukat ve mali müşavir koruyucu değil kurtarıcıdır.


10. Site yönetimi iletişim yönetimidir.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ / Site Yönetimleri Danışmanı