15 / 05 / 2024

Konut stoku fiyat

Konut stoku fiyat

Konut stoku hakkında konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: " Gerçekten konut stoku olsaydı fiyatlar 4'te 1'e düşerdi" dedi...

Eylül 2021'de İstanbul'da konut metrekare fiyatı 15 gram altına denkti! Şu an 22,4 gram altın oldu!

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Yatırımcılar ve ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Peki konut fiyatları dolar ve altın bazında ne durumda? 

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı bin 28 dolar olduğunu belirtti.

Türkiye'deki satılık konut stoku iki yılda yüzde 21 arttı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konut piyasasının genel değerlendirmesini yaptı.

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

Konut birim fiyatları şişiriliyor mu? Ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu...

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu, sosyal medya platformu X' den yaptığı paylaşım ile altın bazında konut fiyatlarının 13 yıllık ortalamaya yaklaşmasına 1 gr kaldı. Şu an ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu. Buna göre, 13 yıllık ortalama 14 gram altın/m². Yani Türkiye'de ortalama  1 m² konut = 16

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Konut stoku fiyat Haberi

Konut stoku fiyat
2 milyon konutun biriktiği tartışmalarının abartı olduğu söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektöründe stok olmadığını söyledi. Durbakayım, gerçek anlamda konut stoku olsa konut fiyatlarının 4'te 1'e kadar düşmesi gerektiğini...