26 / 08 / 2024

konut talepleri artacak mı 2020

konut talepleri artacak mı 2020

Koronavirüs sürecinde gayrimenkul sektöründe de isler yavaşladı. Hürriyet Emlak Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, bu dönemde konut talebin birikmekte olduğunu söylüyor. Tandoğan, ertelenen talebin son çeyrekte gelmesini bekliyor. 

Rezerv alan mağdurları: Ücretsiz, kalıcı, sosyal konut istiyoruz!

Vatandşaların Hatay'da karşı karşıya kaldığı rezerv alan mağduriyetine karşı Barınma Hakkı Platformu; kalıcı, güvenli ve bedelsiz konut talepleri için 3 Ağustos’ta Antakya’da miting yapacak. İşte Platform'dan yapılan açıklama...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak!

İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak" dedi.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Konut üretimi artacak, finansman sorunu bitecek, fiyatlar da olumlu etkilenecek! 

Sektör temsilcileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hayata geçirilecek Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) düzenlemesinin hem sektörün finansman sorununu bitireceğine hem de üretimi artıracağına dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

2024'te konut fiyatları artacak! Piyasayı yükseltecek 3 neden!

2023 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının bir yılda yüzde 84 oranında arttı.2024 yılında konut fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen uzmanlar piyasayı yükseltecek 3 nedeni açıkladı.

Konut kiraları artacak mı?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kira gelirlerinin doğru beyanı için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını ve bu kapsamda 4.5 milyon konutun analiz edildiğini hatırlatarak, Bakan Şimşek için ''aba altından sopa gösterdi.' dedi.

'İstanbul'da konut arzı artacak!'

Konut sektörüne ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılında konut arzının artacağını söylemişti. Konuyu Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş değerlendirdi. 

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarında artış beklediklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut talepleri geriledi! Emlakçılardan isyan: Durgunluk var!

Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı çalışma 2022 Nisan ayında gerçekleştirilen konut satışı sayısı ile 2023 Nisan ayında gerçekleştirilen konut satışı arasında çok büyük bir fark olduğunu ortaya serdi.

konut talepleri artacak mı 2020 Haberi

konut talepleri artacak mı 2020

Covid-19 salgını nedeniyle dünyanın evlere kapandığı bir dönem yaşanıyor. Bu dönemde ihtiyaç dışı hiçbir şey talep edilmiyor. Ancak gayrimenkul sektöründe virüs sürecinin bitmesi halinde evlenme, aynı eve çıkma gibi nedenlerle biriken konut talebinin yılın son çeyreğini hareketlendirmesi bekleniyor. 

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, krizin atlatıldığına güvenin gelmesi ve morallerin  düzelmesi halinde son çeyrekte konut satış ve kiralamalarına birikmiş talebin olumlu yansımasını beklediklerini söylüyor.  İlk çeyrekte konut satışlarının 2019'un aynı dönemine göre yüzde 33 arttığını belirten Tandoğan, salgının gerçek etkisinin ikinci çeyrekte görülebileceğini ifade ediyor. Tandoğan, üçüncü çeyrekte toparlanma olacağını  dördüncü çeyrekte ise bekleyen talebin geri gelmesiyle satışların yükselmesini beklediklerini  vurguluyor. 

MART AYINDA YÜKSELDİ

Zeynep Tandoğan, "Hepimizin...