02 / 05 / 2024

konut talepleri

konut talepleri

İnşaat sektörünün büyümekte olan firmalarından AB Grup İnşaat 'ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Türkiye'de inşaat sektörünün son durumunu ve depreme dayanıksız konut gerçeğini değerlendirdi.

86 lansman, 1.15 milyon satış ile en fazla eğilim konuta yapıldı!

Türk halkı 2014'te birikimini değerlendirmede öncelikle konutu tercih etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre 2014 yılında her ay ortalama 100 bin konut satışı yapıldı.

Makbule Yönel Maya: Kampanyalar konut satışlarını yükseltti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, seçimlerin ardından bekleyen talebin alıma geçtiğini belirtti. Stok eritme amaçlı yıl sonu kampanyalarının da etkili olduğunu söyledi.

Şehir merkezinden uzak evlere talep artıyor!

Nüfus yoğunluğu yüksek şehirlerde artan göçle beraber yaşam alanları gitgide daralıyor. Bu durum şehrin sakinlerini şehir merkezinden uzakta ancak ulaşım imkanı iyi olan bölgelerde ev almaya yönlendiriyor.

Konut talepleri geriledi! Emlakçılardan isyan: Durgunluk var!

Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı çalışma 2022 Nisan ayında gerçekleştirilen konut satışı sayısı ile 2023 Nisan ayında gerçekleştirilen konut satışı arasında çok büyük bir fark olduğunu ortaya serdi.

Konut fiyatları ve kiralar yükseldi: Anlaşmazlıklar arttı!

Ekonomide kur ve enflasyon kriziyle yükselen fiyatlar bir de kiracı ve konut sahibi sorununu gündeme getirdi. TÜİK’in 19.60 şeklinde açıklanan kira artış oranını konut sahipleri kabul etmiyor. Bazı semtlerde yüzde 200'e ulaşan yükseliş talepleri barınma krizinin işaretçisi mi?

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında deprem!

2007 yılında konut kredilerinin yasal hale getirilmesiyle, kredi talepleri patladı. Geçtiğimiz sene Haziran ayında kamu bankalarının başlattığı düşük faiz oranlı konut kredileriyle rekor rakamlarda kredi kullanımları kaydedildi. Peki bankaların konut kredisi faiz oranları Temmuz 2021'de ne oldu?

Konut tasarımı ve mimarisinde Kovid-19 değişimi!

Kovid-19 salgını ile beraber vatandaşların konut talepleri de değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Evden çalışma kültürü yerleşiyor, insanımız bahçeli, geniş balkonlu, teraslı ev istiyor” diye konuştu.

Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte, konut talepleri arttı. Talebin artmasıyla birlikte fiyatlarda yükseldi. Peki şimdi konut almak için doğru zaman mı? Fiyatlar artmaya devam edecek mi?

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

Ziraat Bankası’ndan emekliye özel konut kredisi!

Ziraat Bankası maaşını bankadan alan emeklilere özel konut kredisi faizleri sunuyor. Emeklilerin ikinci el konut için talepleri %0.94 faizle karşılanıyor.

VakıfBank ikinci el konut kredisi faizleri düştü!

Sıfır konut alımları için en düşük faiz oranını sunan VakıfBank, ikinci el konut talepleri içinde konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı...

Faizsiz konut sistemi nedir?

2007'de çıkarılan 5582 sayılı yasayla sağlanan ipotekli konut finansman imkânı ve ekonomik stabilizasyonun etkisiyle konut talepleri artınca, otomobil finansmanı için grup organizasyonu yapan şirketler konutu da faaliyet alanlarına kattı.

VW’nin konut talebine TOKİ çözümü!

Türkiye’ye 943 milyon 500 bin liralık yatırım yapmaya karar veren Alman otomotiv firması VW’nin Manisa’da şirket kurması bölgeyi heyecanlandırdı. VW’nin sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri olduğu kaydedildi.

Konut sahibi evini ucuza güzelleştirmeye odaklandı!

Türkiye'de yeni konut alımı azalırken, evin içini güzelleştirme talepleri artıyor. Bu artış dekorasyona göre daha küçük bütçelerle yapılan 'touching' alanını geliştirdi. 3 yıl önce 'Magic Touching' (Sihirli Dokunuş) adlı şirketi kuran Mimar Emel Balcı'nın işlerinin yarısını touching oluşturuyor….

TOKİ 50 bin konut için 636 bin talep geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2023 yılında kadar 250 bin sosyal konut projemiz var. Bunun ilk etabı olan 50 bin konut için 67 ilimizde talepleri topladık, 636 bin talep geldi" diye konuştu.

konut talepleri Haberi

konut talepleri

Büyüyen ve ihtiyaçları da bu oranda artan ülkemizde gelişimin ana eksenini inşaatın oluşturduğunu vurgulayan Muhsin Bayrak, "Her ne kadar ülkemizdeki faiz oranları, kredi sınırlaması ve konutta KDV düzenlemesi gibi unsurlar inşaat sektörünü olumsuz etkileyen unsurlar olarak karşımız çıksa da ülkemizdeki hızlı nüfus arRöportaj: tışı, kentsel dönüşüm projeleri, Mahmut 3.köprü projesi ile yeni konut proje alanlarının ön plana çıkması ve mütekabiliyet yasasıyla yabancıya konut satışında beklenen artış, sektörü hala cazip kılıyor" dedi. 


İnşaat sektörünün son durumuna dair izlenimlerini sorduğumuzda Muhsin Bayrak şunları söyledi: "Gelişmekte olan ülkemizin ihtiyaçlarına paralel olarak inşaat sektörü de dinamizmini artırarak büyümeye devam ediyor. İnşaat sektörü 2001 yılında krizin etkisiyle küçülme yaşamış olsa de 2013 yılında hızlı bir büyüme gösterdi ve sektörün gayri safi yurt içi hasıla içerisindeki...