24 / 07 / 2024

konut tapusu almak için gerekli belgeler

konut tapusu almak için gerekli belgeler

Konut tapusu alma işlemleri, konutun bağlı olduğu tapu dairesinden; eğer farklı ildeyse tüm tapu dairelerinden yapılabiliyor. Peki, tapu dairesinde yapılacak işlem için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut tapusu için gerekli evraklar..

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Konut fiyatlarının düşüp düşmediği son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, konut almak için doğru zamanı açıkladı. İşte detaylar... 

Konut almak isteyenlere uzmanından tavsiye: Kiracısı olan konutu almayın!

Konut fiyatları ülke genelinde fahiş rakamlara ulaşırken, bütçesine uygun konut bulan vatandaşlar ise zaman kaybetmeden konut sahibi olmak istiyor. Uzman isim konut almak isteyenleri uyararak dikkat edilmesi gereken üç maddeyi açıkladı. İşte konut alacaklara tavsiyeler...

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

İnşaat maliyet endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. Bu artış  konut fiyatlarının artmasını tetiklerken, inşaat üreticileri ise piyasanın devamlılığı için uygun koşullarda konut satışlarında bulunuyor. Bu durum ise konut almak isteyenlere fırsatlar sunuyor.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev almak isteyenlere çok önemli uyarılar yaparak, "Konut almadan önce bodrumu gezin" dedi.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzman isim konut almak için doğru zamanı açıkladı!

Konut kredisindeki artışlar ve ev fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması sonrası ev almak için fırsatları araştıran yatırımcılar için uzman isimden konut almak isteyenlere uygun zamanı açıkladı.

Artık ev almak isteyen arabasını, araba almak isteyen de konut, arsa ve tarlasını takas ediyor!

Düşen alım gücü ve yükselen maliyetleri konut ve otomotiv gibi lokomotif sektörlerde piyasanın alternatif takas seçeneklerine yönelmesine neden oldu. Konut ihtiyacı olan lüks aracını, otomobil almak isteyen arsa veya ofisini takas ediyor. İşte ayrıntılar...

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Sadece yetki belgesi olan emlak danışmanlarından hizmet alın!

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu son toplantısında emlak ilanlarında usulsüzlük yapan emlak sitelerini mercek altına alarak konut almak isteyenleri sadece emlak danışmanlarından hizmet almaları konusunda uyardı.

Konut fiyatları reel olarak düşüyor, şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Açıklana resmi rakamlara göre, konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki şimdi ev almak mantıklı mı? İşte konut fiyatları ile ilgili detaylar...  

2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 60 bin TL'yi aştı! Konut almak mı, borsada hisse-fon almak mı mantıklı?

Konut kredisi faizlerinde yaşanan artışların ardından, geri ödeme rakamları da aylık taksit tutarları da rekora koştu. Peki konut kredisi çekip ev almak şu an mantıklı mı? Kredi çekerek konut yatırımı yapmak mı, hisse-fon yatırımı mı daha mantıklı? 

konut tapusu almak için gerekli belgeler Haberi

konut tapusu almak için gerekli belgeler

Konut tapusu için gerekli evraklar!

Konut tapusu alma işlemleri, konutun bağlı olduğu tapu dairesinden; eğer farklı ildeyse tüm tapu dairelerinden yapılabiliyor. Harç için ödenecek bedel konutun değeri üzerinden hesaplanıyor. 


Hesaplama konutun değeri üzerinden binde 20 oranında yapılıyor. Bu harcı konutu satan da alan da ayrı ayrı ödemek ile mükellef oluyor. Ayrıca, tapuda ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de bulunuyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli 82,50 TL.


Peki, tapu dairesinde yapılacak işlem için hem alıcıdan hem de satıcıdan istenen belgeler nelerdir? Konut tapusu için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor;


Gereken belgeler:

-Belediye Rayiç Bedeli Belgesi

Alıcı veya satıcı beraber gitme zorunluluğu olmamakla birlikte tapu fotokopisi ile gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvurulur. Belediyede yetkili kişi, ada parsel numarası ve...