05 / 05 / 2024

konut tapusu harçları

konut tapusu harçları

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

Tapu harçlarındaki indirim konut satışlarına doping oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tapu harçlarında 30 Eylüle kadar indirim yapılırken, damga vergisi oranı da sıfırlandı. Sektör temsilcileri, "Tüm bu düzenlemelerin etkisiyle 2017'yi rekor satışla tamamlarız" diyor.

Tapu harçlarındaki indirim konut talebini artıracak!

KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, Tapu harçlarındaki indirimin ev sahibi olmak isteyenleri sevindireceğini belirterek, inşaata desteklerin sürdüğünü söyledi.

Tapu harçlarındaki indirim kayıt dışı konut satışını engelleyecek!

Tapu harçları binde 20’den binde 15’e çekildi. İndirim sayesinde 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Yeni düzenleme ile kayıt dışı konut satışlarının da engellenmesi hedefleniyor. İndirim 30 Eylül'e kadar sürecek.

ABD'de konut başlangıçları beklentiden kötü!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları ağustosta önceki aya kıyasla yüzde 5,8 azalarak 1 milyon 142 bin oldu. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi 1 milyon 190 bin ya da yüzde 1,7 düşüş yönündeydi.

ABD'de konut başlangıçları beklentinin üstünde!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları temmuzda önceki aya göre yüzde 2,1 artarak 1 milyon 211 bin oldu. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi 1 milyon 180 bin ya da yüzde 0,5 düşüş yönündeydi.

ABD'de konut başlangıçları Haziran ayında 4,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları haziranda bir önceki aya göre yüzde 4,8 artarak 1 milyon 189 bin oldu. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi yüzde 0,5 artış yönündeydi.

Bina inşaat harçları kalkıyor mu?

Yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin yasa tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalardan binainşaat harcı; yapı ve tesislerden belediyelerce alınması gereken harçlar alınmayacak

ABD'de konut başlangıçları Mart'ta düştü!

ABD'de konut başlangıçları mart ayında ekim ayından bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Mart ayında inşaat izinleri de yüzde 7,7 azalarak 1 milyon 86 bin olarak gerçekleşti.

Cityscape Turkey’e bireysel yatırımcılar ve konut alıcılarından yoğun ilgi!

Cityscape Turkey’e özel avantajlar ve lansmanlar nedeniyle, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları da fuara büyük ilgi gösteriyor. Türkiye gayrimenkul oyuncuları, konut alıcıları ve gayrimenkul yatırımcıları ile Cityscape Turkey’de buluşuyor.

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 5,2 arttı!

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın kararları öncesinde güne düşüşle başladı. Ayrıca, ABD'de konut başlangıçları, şubat ayında yüzde 5,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Kooperatif tapu harçları 2016!

Kooperatifler, gelirleri ile konut inşa edebiliyor. İnşaat bitiminin ardından kat mülkiyetine geçilmesi için gereken belgelerin hazırlanması ve başvuruların yapılması gerekiyor. Peki, kooperatif tapu harçları 2016 ne kadar?

konut tapusu harçları Haberi

konut tapusu harçları

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemlerinin tamamlanmaması için harçların da ödenmesi gerekiyor.


Peki, konut tapusu masrafları 2015 ne kadar? Konut tapusu masrafları nasıl hesaplanır?


Konut tapusu masrafları 2015..

Tapu harç bedeli, taşınmazın satış bedeli üzerinden ödeniyor. Tapu harç bedeli oranı ise binde 20 olarak tespit ediliyor. Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan temin ediliyor. 


Değeri 200 bin TL olan bir konut için ödenmesi gereken harç 4 bin TL olarak hesaplanıyor. Alıcı ve satıcı toplamda 8 bin TL tapu harcı ödüyor.


Tapu harcının eksik ödenmesi..

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının...