02 / 05 / 2024

konut tercihleri 2017

konut tercihleri 2017

Vade farkının azalması ve borçlanmada sürenin uzaması vatandaşın büyük ev hayalini gerçeğe dönüştürdü. Bu gelişme rakamlara da yansıdı.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

'Ekoevler'e talep katlanıyor! Konutta tercihler sil baştan!

Tüketicilerin konut tercihleri değişti. Konut sektöründe tercihler sil baştan yazılıyor. Bu kapsamda ekoevlere olan talep artıyor. İşte ekoevler ile ilgili merak edilenler...

Kiralardaki artış sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'de barınma sorunu hızla büyürken, ilk el konut tercihleri de azalmaya başladı. 

Pandemi ve iklim kriziyle konutlarda doğaya dönüş başladı!

Onur Karadeniz Architects Kurucusu Mimar Onur Karadeniz değişen konut tercihleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Sağlıklı evlere talep artıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında konut tercihleri bir hayli değişti. Fiziksel koşulların insanların temel önceliği haline geldiğini söyleyen Sedimega Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, konutta yeni trendin sağlıklı evler olduğunu belirtti.

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarıyla birlikte konut tercihleri de değişti. Ev arayan vatandaşlar apartman daireleri yerine müstakil ve bahçeli ev tercih etmeye başladı.

Konutta kriterler değişti!

Kovid-19 salgınında 1. yıl geride kalırken, İzmir’de yaşanan deprem ile insanların konut tercihleri değişti. Konut almak isteyenler, yapı denetimine uygun ve az katlı binalara yöneldi.

Pandemi ve şehir hastaneleri, yabancıya konut satışını artırdı! 

Kovid-19 salgını ile birlikte konut tercihleri değişti. Özellikle pandemi  ve şehir hastanelerin olduğu bölgelerde yabancıya konut satışları arttı.

konut tercihleri 2017 Haberi

konut tercihleri 2017

Vade farkının azalması ve borçlanmada sürenin uzaması vatandaşın büyük ev hayalini gerçeğe dönüştürdü. Bu gelişme rakamlara da yansıdı. Alımın daha kolay olduğu 1+1 tipi evlerin fiyatları talep azalınca 1 yılda yüzde 6 düştü. 2+1 ve 3+1 tipi evlerde ise yüzde 3’lük yükseliş yaşandı.


Vatandaşın konutta yeni tercihi 2+1 ve 3+1 tipi konutlar oldu. Şartlarını biraz daha zorlayanlar ise hayallerindeki 4+1 tipi evleri satın aldı. Konut tiplerindeki bu değişimde vade farkının azalması ve borçlanmada sürenin uzaması etkili oldu. Birbiri ardına yapılan kampanyalarla vatandaş küçük olsun benim olsun söylemini bir kenara bırakıp 1+1 yerine tercihini 2+1, 3+1, 4+1 ve daha büyük konutlardan yana kullandı. Son yıllarda yatırımcısına hep daha fazla kazandıran 1+1’lerin tahtı böylece büyük evler tarafından kapılmış oldu.


BİR ÖNCEKİ YIL TAM...