30 / 04 / 2024

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.



Elektrikli araç piyasalarında yaşanan teknolojik ilerleme birçok alanda uygulamanın değişmesine yol açtı. Akaryakıt istasyonundan belediye park alanına kadar birçok alanda şarj istasyonlarına yönelik yatırımlar artış gösterdi. Konut ve ofis satın almasında şarj bulunan yapılara kayma görülüyor.

Şarj istasyonuna sahip evler fazlasıyla talep görüyor

Teknolojinin gelişmesiyle son 20 yılda değişen sistem konutlarda satın alma tercihlerini etkiledi. Emlak Uzmanı Nilüfer Kas, markalı olan konut ve rezidanslarda gelişen teknolojik alt yapı nedeniyle kararlarını ona göre verdiğini belirtti.

Konut satışı ile araç satışlarının birlikte ilerlediğini söyleyen Kas, “Son birkaç yıl içerisinde elektrikli araçlara olan ilgide artış görüldü. Binlerce araç sahibi kendi olanaklarıyla istasyon oluşturma çabasına girdi. Bunun dışında istasyonu olan evlere yöneldi” dedi. Site yönetiminden bu konuda olan taleplerin arttığını kaydeden Nilüfer Kas, “Bu tür altyapısı bulunmayan sitede 30’uncu katta oturan kişinin şarj ünitesini kendiliğinden oluşturma şansı bulunmuyor. Bu sebeple elektrikli araç altyapısına sahip projelerin aynı yönde araç tercihi bulunan vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi duyulacak” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön