18 / 07 / 2024

konut vadesi

konut vadesi

2017'de gayrimenkul sektörü yeni bir seferberlik için harekete geçti. 2016'da faizi 0.70’e indiren sektör şimdi de vadeyi 20 yıla çıkarıyor.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

BDDK'dan kredilere sınırlama! Konut kredisinin vadesi değişti mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Buna göre; tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı aşamayacak...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlükte!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği ile birlikte tüketicilerin korunması amacıyla birçok yeni düzenleme getirildi. Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketicinin, vadesi gelmemiş taksitlerini ödeyebilmesi veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilmes

Konut kredisi sözleşmelerinde yeni dönem!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: "Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilecek veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek" dedi.

Konut alımında sıfır faiz uygulaması nasıl yapılıyor?

Satın alınan konut için peşin ödenen tutarın yüzdesi arttıkça kredi kullanılacak bakiye azalıyor. Kredi kullanılacak bakiye azaldıkça da “sıfır faiz” le kullandırılan kredinin vadesi uzuyor.

Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Peki, ödemeleri devam eden konut kredisi vadesi uzatılabilir mi? Kredi vadesi nasıl uzatılabilir?

Konut kredisinde ara ödeme avantajlı mı?

Tüketiciler, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme avantajlı mı?

Konut kredisinde ek masraf bitti!

Konut kredisinde ek masraf bitti. Erken ödeme tazminatı, vadesi 36 ayı aşmayan kredilerde yüzde 1'ini, aşanlarda ise yüzde 2'sini geçemeyecek. Yönetmelik 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Metal Yapı Konut 30 milyon TL borçlanma başvurusu yaptı!

Metal Yapı Konut A.Ş. 30 milyon TL tutarı aşmayacak vadesi en gazla 5 yıla kadar olmak üzere vadelerde TL cinsinden borçlanma aracı ihraç edilmesine ilişkin başvurusunu yaptı.

Konut kredisi erken kapama cezası 2015!

Taşınmaz mal sahibi olmak için konut kredisi alanlar isterlerse borçlarını birazını yada hepsini vadesi gelmeden kapatırlarsa ceza kesilebiliyor.Konut kredisi erken kapama cezası 2015 ne kadar?

Konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Vadesi gelmeden kapatılan kredi için yapılan sözleşme tek taraflı bozulmuş sayılıyor ve tüketiciden erken kapatma cezası altında ücret talep ediliyor.Peki konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Konut kredisini erken kapatma cezası ne kadar?

Konut kredisi kullanarak bireylere ev sahibi olma hakkı verilebiliyor.Konut kredisi alanlar isterlerse borçlarını birazını yada hepsini vadesi gelmeden kapatabiliyor.Peki konut kredisini erken kapatma cezası ne kadar?

Konut kredisini erken kapatma cezası var mı?

Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler bankadan konut kredisi alabiliyor.Bazı tüketiciler vadesi gelmemiş kredi borcunun bir yada bir kaçını ödeyebiliyor.Peki, konut kredisini erken kapatma cezası var mı?

konut vadesi Haberi

konut vadesi

Gayrimenkul sektörü yeni bir seferberlik için harekete geçti. Başarısız darbe girişiminden sonra faizi 0.70’e indiren sektör şimdi de vadeyi 20 yıla çıkarıyor.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (Fetö) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra konut satışlarını canlandırmak ve ekonomideki çarkları döndürmek için inşaat sektörünün başlattığı seferberlikte ikinci perde açılıyor. Sektör 240 ay vadeli kampanya atağına başlıyor. Darbe girişiminden sonra 2016 sonuna kadar 0.70 faiz ve 120 ay vadeli kampanya yapılmıştı. Emlak Konut GYO, kampanya kapsamında 1 ayda 2.547 bağımsız birim satmıştı. Markalı konut üreticileri dün Emlak Konut GYO'nun genel merkezinde istişare toplantısı yaptı. Çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı toplantıda satışları artıracak kararlar masaya yatırıldı. Buna göre sektör yeni yılda 240 ay vade ile konut satmak için seferberliğe başlıyor. Edinilen bilgilere göre, konut...