02 / 05 / 2024

Konuta doğalgazda sınır mı geldi

Konuta doğalgazda sınır mı geldi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgaz piyasasında konut tüketicileri hariç tüm tüketicilerin serbest tüketici statüsünde sayılmasını, konut tüketicileri için serbest tüketici olma sınırının ise 75 bin metreküp olmasını kararlaştırdı.

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Euro 30 TL sınırını geçti! Euro yatırımcılarına müjde! Son dakika euro/TL kuru

Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin etkileri görülmeye devam ediyor. Her şeyi etkilediği gibi döviz kurlarını da etkiledi. Euro/TL kuru bugün 30 TL sınırını geçti. 24 Ekim Salı euro/TL kurunda son dakika gelişmesi...

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Haziran'da 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı ise 36 bin 91 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Türk Hava Yolları Yaş Sınırını Yükseltiyor!

Türk Hava Yollarında iş hayali kuranlara müjde gecikmedi. Geçtiğimiz Şubat ayında kabin memuru alımı için ilan açan Türk Hava Yolları, istihdam edeceği personeli 1 Ocak 1992-31 Aralık 2002 arasında doğan kişilerden seçeceğini duyurmuştu. Yapılan son duyuru ile yaş sınırı 30 olarak belirlenmişti.

Erken emeklilik şartları değişiyor mu? Erken emeklilikte yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışan kadın için doğum borçlanması, erkekler için ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı sağlanması mümkündür. Peki erken emeklilik şartları değişiyor mu, yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Kira davalarında temyiz sınırını aşanlar temyize tabi tutulacak!

Kira ilişkisinden doğan diğer davalardan üç aylık kira tutarı temyiz sınırının üzerinde olanlar temyize tabi olacak.

OSB'lerde parsel sınırı doğru değil!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

Konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırı!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş, bugünkü yazısında konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırını ele aldı. İşte o yazı...

TOKİ'nin inşa ettiği sınır duvarının yarısı tamamlandı!

TOKİ'nin, Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği "güvenlik duvarı" inşaatının yarısı tamamlandı

Konuta doğalgazda sınır mı geldi Haberi

Konuta doğalgazda sınır mı geldi


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgaz piyasasında konut tüketicileri hariç tüm tüketicilerin serbest tüketici statüsünde sayılmasını, konut tüketicileri için serbest tüketici olma sınırının ise 75 bin metreküp olmasını kararlaştırdı. EPDK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazetede yayımlandı. 2015 yılı boyunca doğalgaz piyasasındaki tüketicilere uygulanmak üzere serbest tüketici olma sınırını belirleyen Kurul kararı, 1 Ocak 2015'ten itibaren yürürlüğe girecek. 


Yeni...