07 / 07 / 2024

Konuta standart mı gelecek

Konuta standart mı gelecek

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılındaki depremlerden etkilenen şehirlere 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

İçinde kiracı olan evi almak mantıklı mı? Şimdi konuta yatırım zamanı mı? Aman dikkat!

Konuta yatırım yapacak kişiler, bu yatırımın mantıklı olup olmadığını araştırırken; kiracılı ev satın alma konusu da merak ediliyor. 61,2 bin takipçili Piyasa Kurdu / Borsa, X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Konut sorununa yeni yasa geliyor: Hazine arazileri imara açılacak, ev fiyatları düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımının kolay hale getirilmesi ve kiraların düşürülmesi amacıyla Hazine arazilerini imara açacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira

Türkiye'nin en çok satan otomobil markası olan Fiat Egea, Temmuz ayından itibaren tüm Egea modellerinde, Connect uygulamasını standart olarak sunmaya abaşladı. Tüketiciler satın aldıkları araçlarını teslim alırken, sadece 399 TL’lik aktivasyon bedelini ödüyor.

İnşaat maliyet endeksi arttı! Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

TÜİK`e göre Türkiye`de her yıl 1,5 milyon civarı konut satılıyor. 2002 – 2020 yılları arası kiracı sayısı yüzde 10 artarken, ev sahipliği oranı yüzde 13 azaldı. TÜİK aynı zamanda inşaat maliyet endeksini açıkladı. Konuta zam mı geliyor sorusu gündeme geldi.

Konut yatırımı döviz ve altından daha fazla kazandırdı! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yılda konuta yatırım yapanların diğer yatırım araçları olan döviz ve altına göre daha fazla kazandıklarını belirtti.

Ev almak mı, arsa almak mı daha mantıklı?

Euro ve doların önlenemeyen yükselişi sonrasında konut ve arsa fiyatları da tavan yaptı. Peki, yatırımcılar konuta mı arsaya mı yatırım yapmalı? İşte detaylar...

Yabancılar konuta 10 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Yabancıların Türkiye'de konut alımları her geçen ay artıyor. Eylül 2021 yabancıların konut alımında tüm zamanların rekor kırdığı ay oldu. 

Ofisler ve oteller konuta dönüşebilmeli!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS), Başkanı İsmail Özcan yaptığı açıklamada ofis ve otel binalarının konuta dönüşümünün gerekli olduğunu söyledi.

İllere göre konuta yatırımının geri dönüşü!

Konut fiyatlarında talep etkisiyle görülen hızlı artışın, kira piyasasına şuan için yansımadığından bahseden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da amortisman süresinin uzadığını kaydetti.

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşa etme kararına tepki verdi.

Konuta standart mı gelecek Haberi

Konuta standart mı gelecek


Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti. Gazetelerin ekonomi bölümü yöneticileri ile bir yemekte bir araya gelen Şentürk, hazırladıkları çalışmanın son olarak teknik komitede olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:


“Konutu kullanılan malzeme bakımından sınıflara ayırmak gerekiyor. Hangi konut A sınıfı hangisi B bunlar net ortaya çıkarılmalı. Müteahhit ‘Birinci sınıf fayans kullandım’ şu özellikte batarya taktım diyor ama gerçekten öyle olup olmadığına dair belge verebiliriz. Yani konutta uygunluk belgesi verilebilir.Bu gayrimenkul sektöründeki güveni sağlayacak. İsteyen müteahhit “Ben TSE markalı konut üretiyorum” diyecek. Projeye ve satış şartnamesine uygunluğuna belge verebilirim talep olursa. İster müteahhit garanti adına bunu...