01 / 05 / 2024

Konuta TSE standardı geliyor

Konuta TSE standardı geliyor

Teknik komitenin konutta net-brüt metrekareye tanım getirecek çalışma yaptığını belirten TSE Başkanı Şentürk, ayrıca sınıf tanımı da yapacaklarını söyledi. TSE Başkanı Şentürk, çalışmalarıyla ilgili konuştu...

TANAP'ta gözetim hizmetini TSE verecek!

TSE Azerbaycan 'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa 'ya taşıyacak TANAP 'ta 3.Taraf Gözetim Hizmeti verecek.

Ideal Standard International ödülleri sahiplerini buldu!

Dünyanın lider banyo ürünleri markası Ideal Standard tarafından verilen “ Ideal Standard International ” ödülleri kapsamında 18 proje ödül aldı.

Bursa Yenişehir TSE Otomotiv Test Merkezi için acele kamulaştırma!

Bursa Yenişehir İlçesinde tesis edilecek Yenişehir TSE Otomotiv Test Merkezi'nin yapımı amacıyla, proje güzergahına isabet eden alanlarda Türk Standartları Enstitüsü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Dünya devi Ideal Standard’dan ege çıkarması!

200 yıllık köklü bir geçmişe sahip dünyanın lider banyo ürünleri firması Ideal Standard, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gerçekleştirdiği önemli projelerle büyümesini sürdürüyor.

Mustafa Elitaş: TOKİ 1 milyon konuta ulaşacak!

TOKİ tarafından Kayseri'de inşa edilen konutların kura töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "TOKİ, 1 milyon konuta ulaşacak" dedi..

Beykoz'daki asansörlerin denetim yetkisi TSE'ye verildi!

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemi açısından protokol yaptıklarını belirten Başkan Çelikbilek, “ TSE ile önceki yıllar anlaşma yaparak, güzel bir başlangıç yapmıştık, şimdi devam ettiriyoruz" dedi

Beykoz’daki asansörler TSE kontrolünden geçecek!

Beykoz Belediyesi, ilçedeki tüm asansörlerin bakım ve güvenliği için Türk Standartları Enstitü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol 13 Şubat 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

TSE'den inşaat sektörüne yönelik eğitim!

TSE Tuzla Yalıtım Teknik Şefliği tarafından, Emlak Konut A.Ş Kontrolörleri, Tuzla Belediyesi İmar Müdürlüğünün katılımları ile paydaşları buluşturan teknik eğitimler kapsamında ilk olarak yalıtım eğitimleri verildi.

Elysium Serene Kandilli Ideal Standard Yaşam Alanı ödülünü aldı!

Ofton İnşaat’ın akıllı ev sistemleri ile doğada modern bir yaşamın kapılarını açan projesi Elysium Serene Kandilli, Ideal Standard Internatiol Uluslararası Proje Ofisi tarafından Ideal Standart Yaşam Alanı Konut Ödülü’ne layık görüldü.

Yastık altı altınlar konuta yöneldi!

Geçtiğimiz yılın son aylarında 89 lira seviyesindeki altının gram fiyatının yeni yılın ilk günlerinde 98 liraya kadar yükselmesini fırsat bilenler, altınlarını bozdurarak yatırım rotasını "güvenli liman" konuta çevirmeye başladı.

Dilovası'nda SİT alanları konuta açılıyor!

Dilovası'nda Tavşancıl sınırları içindeki SİT alanları konuta açılıyor. Başkan Ali Toltar geçmişte siyasi kaygılarla alınan kararın üzerine gittiklerini söyledi. Toltar toplu konut için TOKİ ve Kent Konut ile görüşmelerin olduğunu kaydetti.

Ece Holding ve Ideal Standard Internation ortak oldu!

Yapı sektörünün lider firması ECE Holding ile 200 yıllık köklü bir geçmişe sahip dünyanın lider banyo ürünleri firması Ideal Standard International, süregelen iş birliklerini bir adım daha ileriye taşıyarak, Türkiye faaliyetlerini Ideal Standard Yapı Malz

Ece Holding ile Ideal Standard ortak oldu!

1875 yılında ABD’de kurulan Ideal Standart isimli banyo ürünleri üreticisi Türkiye’de Ece Holding ile ortak oldu. İki şirket Ideal Standard Yapı A.Ş. adı altında yüzde 50-50 ortak bir şirket kurdu. Ece Holding hali hazırda Türkiye’de Ideal Standard için

Konuta TSE standardı geliyor Haberi

Konuta TSE standardı geliyor


Konutlara artık standart geliyor. Özellikle konut satışlarında tüketicinin kafasını karıştıran, sektörde haksız rekabete neden olan net-brüt metrekare uygulamasını da içeren standart çalışması yapan Türk Standartları Enstitüsü (TSE), konutların sınıflamasını da yapacak. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, konuta yönelik standart çalışması yaptıkları müjdesini verdi. Şentürk’ün verdiği bilgiye göre teknik komitenin çalışması tamamlanınca artık TSE standartlarında net ve brüt metrekare tanımı getirilecek. Böylece projede örneğin 150 metrekare ev alan bir kişi, teslim sırasında 100 metrekare sürprizi yaşamayacak. Firmadan firmaya değişen metrekare tarifleri de ortadan kalkacak.


Bu iş çığrından çıkmak üzere


TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev ve TSE Elektronektik ve  Makine Grup Başkanı Ramazan Gümüştaş’ın da bulunduğu sohbet toplantısında, binalara yönelik standart üzerinde çalıştıklarını belirten Hulusi Şentürk “Eskiden ev...