29 / 04 / 2024

Konuta talep düşünce kampanya yarışı arttı!

Konuta talep düşünce kampanya yarışı arttı!

Doların artması, konut kredisi faizlerinin yüksek seyretmesi nedeniyle konuta talep düştü. Talebi canlandırmak için kira yardımı yapan da yüzde 35 indirim sunan da var.



İnşaat şirketleri konut sektörünü canlandırmak için kampanya yarışma girdi. Hükümetin 2015 ocak ayı sonunda açıkladığı, ev alana vatandaşın yüzde 25'lik birikimine yüzde 15 devlet desteği özel sektörü de harekete geçirdi. Bugüne kadar, 'kira desteği', 'yüzde 35 indirim', '0 faiz', 'peşinat teslim sonrası' gibi kampanyalar sunan şirketler bu defa ev alana üstüne para ödüyor. EgeYapı Group Kartal'da hayata geçirdiği konut projesi Pega Kartal'dan ev alanlara 18 ay boyunca 2 bin TL'yi aşan miktarda parasal destek sunacağını açıkladı. 200 konut, 35 home ofis ve 11 mağazadan oluşan projede üstüne para ödenen kampanya nisan ayı sonuna kadar devam edecek. 



Sağlanan destek ev tipine göre değişmekle birlikte aylık bin 125 TL ile 4 bin 125 TL arasında değişirken, örneğin yıl sonunda teslim edilecek 380 bin TL tutarındaki bir daire sahibi peşinatı 3 yılda 3 taksitle ödeyebilir. 



36 bin TL destek 

Ayda 2 bin TL finansman desteği ile 18 ayda 36 bin TL yardımda bulunulacak. 

EgeYapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Konut alıcısı en çok kredi taksitlerini ödeme konusunda tedirgin. O nedenle genel bir indirim yerine aylık ödeme yapmayı seçtik" dedi. 



• Varyap da Mart ve Nisan aylarını "Varyap Yatırım Ayları" olarak tanımladı. Varyap Plaza ve Varyap Meridian projelerinde peşin alımda yüzde 25 oranında indirim sağlanıyor. Kampanya nisan sonuna kadar devam edecek. Varyap Plaza Pendik'te fiyatlar KDV dahil 240 bin TL; Varyap Meridian'de ise KDV dahil 310 bin TL' den başlıyor. 




Yüzde 35 indirimle stoklar eritilecek 

Ağaoğlu Şirketler Grubu, şubat ayı içinde yüzde 1 peşinat ve yüzde 35'e varan faiz destekli yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 60 aya yüzde 0.47, 120 aya ise yüzde 0.57 faiz uygulanıyor. 

'Ev Sahibi Olma Yolunda' sloganı ile kameralar karşısına geçen Ali Ağaoğlu; Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "250 milyonluk stokla başladığımız kampanya büyük talep gördü, kampanya bitimine kadar bu stoku eritiriz" dedi. 

• DKY İnşaat ve Mtetropolist Yapı'nın ortaklaşa Tuzla Aydınlı'da inşa ettiği Lokum Evler'de ev sahibi olmak isteyenler, yüzde 25'lik peşinat oranını 2017 Ocak ayına kadar erteleyebiliyor. Lokum Evler, 2017 Mart ayında teslim edilmeye başlanacak. 

• Özyurtlar İnşaat'ın Bahçeşehir'de inşa ettiği NEW Bahçeşehir projesinde tanıtıma özel 24 aya sıfır faiz kamyanyası uygulanıyor. 

Projede 2+1 daireler 299 bin liradan satılıyor. 

• Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Referans Güneşli Evleri'nde yer alan daireler için 36 ay faizsiz vadelendirme seçeneği uygulanıyor. Projede daire fiyatları 198 bin TL'den başlıyor. 




Cumhuriyet


Geri Dön