02 / 05 / 2024

konutlar sık yenilenmelimi

konutlar sık yenilenmelimi

Türkiye'de kentlerin 65 yılda 3 kez yenilenmesi nedeniyle konut ve yaşam alanı kalitesinin düştüğü belirtildi. Göksu, "Türkiye'de kentler 65 yılda 3 kez yıkılıp yenilenme sürecine girdi. Niye? Biz buna 1960- 1980 yılları arası süreç diyoruz." dedi.

Güzelkent Konutları Sığacık daire fiyatları!

Güzelkent Konutları Sığacık daire fiyatları 495 bin TL'den başlıyor. Projeden daire sahibi olmak isteyenler banka kredisi imkanından faydalanabiliyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Düzce'de 200 evin su sıkıntısı son buldu!

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün Kalıcı Konutlar 12. Bölgede gerçekleştirdiği çalışmalarla 200 hanenin su sıkıntısı son buldu.

Mehmet Öztürk: Aileler küçüldü konutlar da küçüldü!

Alpak ve Neva inşaat kurucu ortağı Mehmet Öztürk dünya genelinde yaşam stilinin değiştiğini, aileler ile birlikte konutlarında küçüldüğünü belirti.Küçük metrekareli konutların kolay satın alınabilir ve yüksek kira getirili olduğunu söyledi.

İstanbul'un Kaybolan Ahşap Konutları söyleşisi 18 Mart'ta!

YEM Yayın'ın 2014 yılından bu yana düzenlediği “YEM Yayın Söyleşiler Dizisi” kapsamında gerçekleştirilecek "İstanbul'un Kaybolan Ahşap Konutları" söyleşisinde Prof.Dr. Reha Günay, mimarlık öğrencileriyle buluşuyor.

Kıbrısçık TOKİ başvuruları 5 Mart'ta başlıyor!

TOKİ Bolu Kıbrısçık'ta 5 adet konut açık satış yöntemiyle satılıyor. Daire fiyatları 63 bin 786 TL'den başlangıç gösteren projede konutların büyüklükleri 83,33 metrekare olarak tasarlandı.

1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!

Kiralık ev bulmanın Milli Piyango'da büyük ikramiye kazanmak kadar zor olduğu 1982 yılında, konut sıkıntısı had safhaya girmiş. Konutları zamanında teslim edemeyen kooperatif yöneticileri ile üyeleri arasında sık sık anlaşmazlık oluyormuş.

Adana'da müteahhitler arsa sıkıntısından şikayetçi!

2015 yılında Adana'daki inşaat sektörünü değerlendiren uzmanlar arsa sıkıntısının devam etmesi durumunda müteahhitlerin kar marjlarının daha da düşeceğini belirtti...

Ankara Kentpark AVM, Avm Partners’la el sıkıştı!

Güçlü marka karmasıyla Ankara’nın en çok tercih edilen alışveriş merkezi Kentpark AVM, Avm Partners’la el sıkıştı. Bu yeni işbirliğine göre bundan sonra Kentpark’ın yönetimi ve kiralamasını Avm Partners gerçekleştirecek.

Beşiktaş'ın yaşadığı stat sıkıntısı zirve yaptı!

Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı krize dönüştü Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı kupadaki 2. hafta programında boş bırakılan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının oynanacağı stat konusunda ilginç gelişmeler yaşandı.

Beşiktaş'ın stat sıkıntısı krize dönüştü!

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı, Çaykur Rizespor maçı öncesi krize dönüştü. Stat sıkıntısı, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesi zirve yaptı.

Konutlarda en sık görülen riskler sel, yangın ve hırsızlık!

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Ödemiş'in su sıkıntısı çözülüyor!

Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2006 ile 2014 yılları arasında 246 sondaj kuyusu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde de çalışmalara başladı.

konutlar sık yenilenmelimi Haberi

konutlar sık yenilenmelimi

Afyonkarahisar Kent Vizyonu Çalıştayı'na katılan Tarihi Kentler Birliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Faruk Göksu, sürekli değişen imar planlarını eleştirdi. Planların tam anlamıyla uygulanmadığını belirten Göksu, güçler dengesi ve rant nedeniyle imar planlarının deformasyona uğradığını söyledi.


Aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi olan Göksu, Türkiye'de kentlerin çok hızlı yenilendiğini, bunun sonucunda konut ve yaşam alanı kalitesinin düştüğünü belirtti. Göksu, "Türkiye'de kentler 65 yılda 3 kez yıkılıp yenilenme sürecine girdi. Niye? Biz buna 1960- 1980 yılları arası süreç diyoruz. Özellikle doğudan büyük kente göçün getirdiği, tarihi yapıların yıkılıp yerine apartmanların ve gecekonduların yapıldığı bir süreci yaşadık. Bu süreçte her yer apartman ve gecekondu doldu" dedi.


"KENT VİZYONLARI ÖNEM KAZANDI"

80'li yıllarda...