28 / 04 / 2024

Mehmet Öztürk: Aileler küçüldü konutlar da küçüldü!

Mehmet Öztürk: Aileler küçüldü konutlar da küçüldü!

Alpak ve Neva inşaat kurucu ortağı Mehmet Öztürk dünya genelinde yaşam stilinin değiştiğini, aileler ile birlikte konutlarında küçüldüğünü belirti.Küçük metrekareli konutların kolay satın alınabilir ve yüksek kira getirili olduğunu söyledi.



Mehmet Öztürk. "Yeni nesil bundan 20 yıl önceki Türkiye'de yaşamıyor. Türkiye her geçen gün büyüyüp gelişen bir ülke oldu. İmkanların artmasıyla ihtiyaçlar da aitti. İhtiyaçlarda tercihleri belirliyor.Gençler Avrupa'nın yaşam biçimini benimsedi. Bunu giyimden mobilyaya kadar her alanda görebiliyoruz. Dolayısıyla daha modem, günlük hayatın içinde vakitlerini çok almayacak, yaşamlarını kolaylaştıracak olan küçük konutlarda yaşamlarını sürdürmek istiyorlar" dedi. 


Öztürk : "Örneğin İncek bölgesinde 1 + 1 daire 350 bin TL'ye alınıyor ve bin liraya kiralanıyor. Eryaman'da bu fiyata 3 daire satılıyor. Ancak kira getirişi biner TL'den toplam 3 bin TL oluyor. Eryaman, lokasyon olarak gelişen bir bölge. Metro ile ulaşım artık çok kolay, şehir merkezine kısa sürede erişilebiliyor. Son yıllarda  Ankara  dışından çok talep görüyor. Başkent'te görev yapacak tüm memurlar ille önce Eryaman'ı tercih ediyor." 


Hürriyet 



Geri Dön