03 / 05 / 2024

Konutlarda bulunması gereken piyesler nelerdir

Konutlarda bulunması gereken piyesler nelerdir

Konutlarda bulunması gereken piyesler ve koridorlar nelerdir, nasıl olmalıdır? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

Ramazan boyunca sofranızda bulunması gereken yiyecekler! Bu sayede gün boyu tok olacaksınız!

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Bu yıl Sinop, 13 saat 56 dakikalık oruç süresiyle Türkiye'nin en uzun oruç tutan il olacak. Açlık, Ramazan ayında birçok kişi için zorlu bir deneyim olabiliyor.

Tarım Kredi’de tam yağlı beyaz peynir 79,90, tam yağlı kaşar peyniri 99,90 TL! 16 Şubat  2023 Fiyat Listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bu haftanın ürünleri arasında beyaz peynir, kaşar, çay, şeker, yoğurt, salça gibi her evde bulunması gereken temel pek çok ürün grubu yer alıyor. Tam yağlı beyaz peynirin 900 gramının 79,90 liradan satıldığı Tarım Kredi’de bu hafta başka hangi ürünler var? Tarım

Borçlar ödenecek mi? İflasa mı gidilecek?

Türkiye, yıl sonunda yaklaşık 40 milyar dolarlık cari açığını kapatmaya çalışırken bir yandan da dış borcunu ödemeye çalışacak. Kısa vadede bulunması gereken 50-55 milyar dolarlık bir para var. Peki bu para MB'nin kasasında mevcut mu? Türkiye kaynak bulmak için ne yapmalı?

Ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay!

Ön ödemeli, kamuoyunda bilinen adıyla maketten konut satın alanlar, haklarını korumak için sözleşme imzalıyor. İşte ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay...

TOKİ üst gelir grubu için ürettiği konutlarda teknolojiyi kullanmalı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "TOKİ çok sayıda konut yapıyor fakat bunlardan alım gücü yüksek kesime hitap eden konutlarda teknoloji kullanması gerekiyor" dedi.

Mehmet Özhaseki: Gözden geçirilmesi gereken 14 milyon yapı var!

Bakan Özhaseki, depreme dayanıklılık açısından gözden geçirilmesi gereken 14 milyon yapının bulunduğunu söyledi.

Kat karşılığı arsa verirken dikkat edilmesi gereken 8 nokta!

Kentsel dönüşüm yasasının uygulamaya alınması ile birlikte kat karşılığı satışlarda sorunlar yaşanmaya başlandı. İşte, Kat karşılığı arsa verirken dikkat edilmesi gereken 8 nokta...

Ofis kiralamadan önce yapılması gereken 10 nokta!

Araştırmaları ve raporlarıyla ofis piyasasına yön veren www.ofisraporu.com ofis kiralama ya da satın alma kararı vermeden önce yapılması gereken son kontrolleri sıraladı.

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur!

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahar dönemiyle birlikte ev satışlarında artış yaşandığını söyledi. Kırmızıtaş, ev alırken dikkat ve kontrol etmesi gerekenleri anlattı. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur.

Bahçe mobilyası seçerken dikkat edilmesi gereken 5 nokta!

L’unica’nın Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır, bahçe mobilyaları seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. İşte bahçe mobilyası seçerken dikkat edilmesi gereken 5 nokta...

Gölcük TOKİ Konutları için arazi bulunması bekleniyor!

Gölcük'te TOKİ Konutları hayata geçirilmesi için arazi bulunması bekleniyor. Arsa bulunduğu takdirde TOKİ Konutları için çalışmalar başlayacak.

Konutlarda bulunması gereken piyesler nelerdir Haberi

Konutlarda bulunması gereken piyesler nelerdir

Konutlarda bulunması gereken piyesler ve koridorlar!

Konutlarda bulunması gereken piyesler, bağımsız bölümlerde mutlaka bulunması gereken alanları ifade ediyor. Ayrıca, bu alanların nasıl düzenleneceği de konutlarda bulunması gereken piyesler hususuna giriyor.


Konu ile ilgili hususlara Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin 38. maddesinde yer veriliyor. Buna göre, müstakil konutlarda hol ve koridor genişlikleri 1.10 metreden az olamıyor.


Konutlarda bulunması gereken piyesler ve koridorlar nelerdir?

Madde 38- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Her müstakil konutta en az;

1 oturma odası,

1 yatak odası veya nişi,

1 mutfak veya yemek pişirme yeri,

1 banyo veya yıkanma yeri,

1 hela, bulunur.

3 veya daha az odalı konutlarda yıkanma yeri ile hela aynı yerde düzenlenebilir.

Hol ve koridor genişlikleri (1.10) m.den az olamaz.

Yukarıda belirtilen bu piyesler ile koridor ölçüleri özürlülerin de kullanımını sağlayacak standartlara uygun olmalıdır.


Piyes nedir?

-Darkenarı Alanı

-En az 1...