22 / 05 / 2024

Konutlarda net ve brüt alan farkları

Konutlarda net ve brüt alan farkları

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Audi A3 net fiyatı 767 bin 400 TL! A3 Sportback ve A3 Sedan ne kadar? 25 Mart 2024 Audi A3 fiyat listesi

Alman otomobil üreticisi Audi'nin en gözdesi Audi A3'ün Mart 2024 fiyat listesi belli oldu. Audi A3 net fiyatı 767 bin 400 TL! A3 Sportback ve A3 Sedan ne kadar? 25 Mart 2024 Audi A3 fiyat listesi.

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Net House Pazarlama Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Net House Pazarlama Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Khatereh Eını Sadr tarafından kuruldu.

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının yükseleceği net tarihi açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının yükseleceği net tarihi açıklayarak yatırımcıları uyardı. Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Gram altın ne kadar olacak? İşte gram altının yükseleceği net tarih...

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Net 0 Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Net 0 Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Güray Erden tarafından kuruldu.

Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran son zamanlarda altın ve dolar ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

Laptop yerine tablet diyenler buraya! Lenovo Tab M8 Helio tablet kaç TL? 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Hafif yapısı, zarif tasarımı ve 18 saati bulan mükemmel pil ömrüyle Lenovo Tab M8 Helio, bir tabletten beklenen her şeyi uygun fiyatla sunuyor. HD ekranıyla net ve canlı görüntüler sunan Lenovo ile kumlu görüntülerle video izlemek tarihe karışıyor.  Peki Lenovo Tab M8 tablet kaç lira? Özellikleri ne

Konutlarda net ve brüt alan farkları Haberi

Konutlarda net ve brüt alan farkları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde konutların kendisinin, eklenti kısımlarının ve bu ikisinin toplamının net ve brüt alanlarının tanımları olduğunu söyledi.


Merdin, müteahhitler veya satıcılar tarafından bu bölümler ayrı ayrı belirtilmediğinde veya ön ödemeli satışlarda direkt brüt metrekare söylendiğinde daha sonra ihtilaf doğabildiğini dile getirdi. 


Ön ödemeli konut satışında müteahhitlerin toplam brüt alanı belirtebildiğini kaydeden Merdin, alıcıların bu rakamı net alan zannettiğini, bu rakamın içerisinde eklentilerin, duvarların ve ortak kullanılan alanların da bulunduğunu aktardı.


Merdin, "Normalde net 125 metrekareye sahip bir daire brütte 135-140 metrekaredir. Merpen holleri, kapıcı dairesi ve eklentileriyle birlikte dairenin alanı 200 metrekareye ulaşır. Satışta, bu ortak alanlar dahil edilerek 200 metrekarelik daire sözü verilebiliyor" diye konuştu.


Bunun, bilerek yapıldığında dolandırıcılığa,...