30 / 04 / 2024

konutlarda zam

konutlarda zam

Doların yükselişiyle birlikte konut piyasasında, asıl tehdit 'maliyet' olarak görülüyor. Kur farkı maliyetleri artıracak, bu da uzun vadede fiyatlara yansıyacak...

Uzmanlar açıkladı! Elektriğe çok yüklü bir zam yolda! 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun süredir elektrik faturalarına zam yapmamakta. Buna göre, konutlarda kullanılan elektrik için yüksek bir zam geleceğini belirten uzmanlar "Belirli bir zam birikmesi oluştu. Zam kaçınılmaz olacak" uyarısında bulundular.

Doğal gaza temmuz ayında zam geldi mi? Temmuz doğal gaz tarifesi nasıl? İşte doğal gaz 2022 Temmuz tarifesi...

Haziran ayında konutlarda kullanılan doğal gaz birim fiyatlarına yüzde 30 zam gelirken temmuz ayında doğal gaza zam geldi mi? merak ediliyor. Peki doğal gaz temmuz tarifesi nasıl? İşte 2022 temmuz doğal gaz tarifesi...

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Markalı konutlara yüzde 20 zam olacak!

Doların TL karşısında geldiği seviye, konuta da yansıyor. Sektör temsilcileri çimento, demir gibi ana hammadde fiyatlarının dövize paralel oranda artmasıyla markalı konutlarda yüzde 20'ye yakın zam olacağını belirtiyor.

Kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek?

Konutlarda kira artış hesaplaması, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranları ile yapılıyor. Peki, kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek? İşte kira artış hesapları..

Markalı konutlarda zam kapıda!

Konut satışlarında durgunluğu yaz döneminde kampanyalarla aşmaya çalışan gayrimenkul sektörü sonbaharda zam sinyali veriyor. Şirketler, maliyet artışlarından kaynaklanan zammı, eylül ayında piyasayı izledikten sonra uygulamaya koymayı planlıyor.

İzmir'de suya yüzde 10 zam geliyor!

İzmir'de içme suyunun metreküp fiyatı 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 10 zamlanacak. Yeni tarifede konutlarda 20 metreküpe kadar kullanımda suyun metreküp fiyatı 3,12 TL’den 3,43 TL’ye çıkacak. 20 metreküp üzeri suyun fiyatına ise zam yapılmadı.

Çevre temizlik vergisi konutlarda ve işyerlerinde nasıl ödenir?

Çöp vergisi olarak da bilinen Çevre temizlik vergisi ile ilgili esaslar, Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi konutlarda ve işyerlerinde nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

Fehmi Demirten: Çimentoya gelen yüzde 30'luk zam sektörü olumsuz etkiledi!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, çimentoya gelen yüzde 30'luk zam inşaat sektörünü durdurma noktasına getirdiğini bir an evvel fiyatların makul seviyelere çekilmesini istediklerini söyledi.

Kira zam oranları Nisan 2014!

Kira bedelinde Yİ-ÜFE oranları kapsamında zam yapılıyor. Söz konusu Yİ-ÜFE verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, kirada ne kadar zam yapılacak? İşte Kira zam oranları Nisan 2014..

Elektriğe zam geliyor mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektöründe ki zam beklentilerine açıklık getirdi. Taner Yıldız, elektrik fiyatlarında fiyat artışının söz konusu olmadığını ifade etti.

Konut sektörüne kademeli yüzde 10 zam geliyor!

Aralık ayında başlayan ve 2014 yerel seçimlerine kadar süren gergin ortam ve yüksek siyasi tansiyon ile oluşan belirsizlik ortamının etkilediği sektörlerin başında hiç şüphesiz inşaat sektörü geliyor. Konut sektörüne kademeli yüzde 10 zam geliyor...

konutlarda zam Haberi

konutlarda zam


Doların yükselişiyle birlikte şehir merkezindeki konut fiyatları yükselirken, 'maliyet' tehlikesi de gündeme geldi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, dolardaki yükselişin devam etmesi halinde inşaat maliyetlerinin de yükseleceğine, bunun da uzun vadede konut fiyatlarını yukarı çekebileceğine dikkati çekti. Çelik, "Doların yükselmeye devam etmesi halinde tüm sanayide sıkıntı yaşanabilir. Konutta demirden tutun vitrifiyeye kadar maliyetler artıyor. Bu durum uzun vadede tüketiciye yansıyabilir" dedi. TL'ye ivme Ömer Faruk Çelik, dolardaki yükselişin gayrimenkul sektörüne iki türlü etkisinin olacağını söyledi. Döviz geliri olanların kur farkını değerlendirebileceğini belirten Çelik, "Bu yükseliş, az da olsa Türk Lirası üzerinden fiyatlandırılan projelerin satışlarını artırabilir. Ancak, bu piyasa koşullarında dolar ile satış yapıp, kur sabitlemeyen ya da TL'ye dönüş yapmayanların iş yapması zor gibi...