26 / 11 / 2024

konutların risk tespiti nasıl yapılır

konutların risk tespiti nasıl yapılır

Kentsel dönüşümde yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti yapılıyor. Raporda "riskli" olarak tespit edilen yıkılıp, yerine sağlam binalar inşa ediliyor. Peki binaların risk tespiti nasıl yapılır?

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra binlerce kişi ‘Binam ne kadar güvenli?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Binalarda risk tespiti test fiyatları ne kadar? 

Binasında risk tespiti yaptırmak isteyen ev sahipleri, hasar tespiti yapan kurumları araştırıyor. Peki Elazığ depremi sonrasında gündeme gelen binalarda risk tespiti maliyeti ne kadar? İşte binalarda risk tespiti yapmanın maliyeti...

İstanbul'daki 66 bin binanın risk tespiti yapıldı!

2012'de çıkarılan kentsel dönüşüm yasası kapsamında İstanbul'da 66 bin binanın risk tespiti yapılırken, 325 bin hane halkı da evlerini kentsel dönüşüme dahil etti...

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

7 bin bina için risk tespiti yapıldı!

7 bin bina için risk tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaklaşık iki yıl önce ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca iki yıl önce resmi olarak başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebiyle ülke genelinde şimdiye kadar 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı.

Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binada 25 bin 843 konut ve iş yerinin risk tespiti yapıldı.

Gayrimenkulde risk tespiti yüzde 673 arttı!

2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binada 25 bin 843 konut ve iş yerinin risk tespiti yapılırken, 2014 yılının aynı döneminde 26 bin 137 binada 82 bin 238 konut ve iş yerinin risk tespiti yapıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında risk tespiti yüzde 673 arttı!

Geçen yıla oranla risk tespiti yüzde 673 oranında arttı. 2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binanın risk tespiti yapılırken, bu yılın ilk 7 ayında risk tespiti yapılan bina sayısı 26 Bin 137’e ulaştı...

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

konutların risk tespiti nasıl yapılır Haberi

konutların risk tespiti nasıl yapılır

Risk tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti yapılıyor. Yapılan incelemeler sonrasında raporda "riskli" olarak tespit edilen yıkılıp, yerine sağlam binalar inşa ediliyor. BU süreçte konutların risk tespiti nasıl yapılır?


Yapıların risk tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. 

Yapılan incelemelerin sonucu Bakanlığa veya İdareye bildiriliyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebilir. 


Kanuna göre, tespitin verilen süre içinde yaptırılmadığı takdirde, tespitler Bakanlıkça veya İdarece yapılır veya yaptırılır. Bakanlık, belirlediği alanlardaki riskli yapıların tespitini süre vererek İdareden de isteyebilir. 

Bakanlıkça veya İdarece yaptırılan...