22 / 05 / 2024

konutta balon doğru proje çözüm

konutta balon doğru proje çözüm

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors'un (S&P) yayımladığı "Gelişmekte Olan Ülkeler Konut Piyasaları Araştırması", Türk konut sektöründe yaşanan “balon” tartışmasını yeniden başlattı.

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Mert Kutlu: İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor!

İnşaat sektörü Eylül ayında hızlı ilerleyişini devam ettirdi. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, "İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor ve özellikle konutta satış rekorları kırıyor" dedi

Konutta doğru fiyat satış hızını artırıyor!

İVA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnce, konutta doğru fiyatın konutları daha hızlı sattırdığını ve kendi projelerinde bu ayrıntılara önem verdiklerini söyledi..

Konutta doğru kampanyalar satışları artırıyor!

İnşaat sektöründe durgunluğu gidermek için son 7 aydan beri birbiri ardına kampanyalar düzenleniyor. Doğru kurgulanan kampanyalar, satışları ciddi oranda artırıyor.

Mustafa Bozbey: Her işin başının doğru planlama!

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı REPLICATE projesi kapsamında düzenlenen AB HORIZON 2020 “Akıllı Kentler Çalıştayı” başladı. Çalıştayda açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her işin başının doğru planlama olduğuna dikkat çekti.

Binali Yıldırım: Faiz arttırımını doğru bulmuyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı için, “Faiz arttırımını doğru bulmuyoruz ama TCMB faiz kararını kendi verdi; aceleci bir karar” dedi.

Ev almak için en doğru zaman!

Umut Durbakayım, “Gayrimenkul sektörü son 10 yıllık dönemde böyle bir kampanyaya şahit olmadı. 3-4 yıl önce 24-36 ay için 0 faiz denirken şimdi bu süre 100 aya kadar çıktı. Ev almak için en doğru zaman” dedi.

Özgehan Doğruöz: Evin en önemli bölümü banyodur!

Elazığ Vitra Bölge Bayisi Müdürü Özgehan Doğruöz, Vitra’nın Doğu Bölgesine ağırlık veren bir firma olduğunu söyleyerek, ilimiz de ki banyoları kendilerinin inşa etmek istediklerini belirtti

Konutta balon değil talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap verdi.

Doğru yalıtımla yüzde 50 tasarruf mümkün!

ÇATIDER, Tasarruf Günü’nde ısınma faturalarını yarıya düşürmenin formülünü açıkladı. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz:“Doğru yalıtım ve doğru çatı uygulamaları ile enerji faturaları yüzde 50’ye varan oranda azalır. Yalıtımla Türk ekonomisi de kazanır. " dedi.

Doğru konut seçmenin püf noktaları!

Bugüne kadar Bodrum’da 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, Dünya Konut Günü kapsamında doğru konut seçiminin önemine dikkat çekiyor.

Galatasaray'ın Florya ve Riva’yı değerlendirilmesi doğru!

“Florya ve Riva’nın değerlendirilmesi gerekiyordu. Tek tedirginliğim Türk ekonomisinin ve buna bağlı olarak konut sektörünün düşüşte olduğu bir döneme girmiş olmamız. Yoksa yapılan iş doğru.”

konutta balon doğru proje çözüm Haberi

konutta balon doğru proje çözüm

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors'un (S&P) yayımladığı "Gelişmekte Olan Ülkeler Konut Piyasaları Araştırması", Türk konut sektöründe yaşanan “balon” tartışmasını yeniden başlattı.


Araştırmada, Türkiye'deki konut piyasasının iç ve dış taleplerle desteklendiği yönündeki tespite katıldığını belirten Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Türkiye'de artan genç nüfustan kaynaklı güçlü yapısal talebin, sektördeki ana itici güç olmayı sürdüreceğini söyledi.

Döviz, altın gibi araçlarda gözlenen dengesizliklerde en iyi yatırım aracı olarak konutun öne çıktığını kaydeden Yıldızhan, “Araştırmada da bahsettiği gibi, Türkiye'de geçen yıl konut fiyatları ortalama yüzde 16'nın üzerinde artış gösterirken, 1 milyon 165 bin 381 konut satıldı. Konut kredilerinin de oldukça makul seviyelerde olduğu bu dönemde, ev sahibi olmak isteyenler ve tasarruf sahiplerine rahatlıkla yatırımlarını konuttan yana kullanmaları tavsiyesinde bulunabiliriz” dedi.


“Kriz” değil,...