19 / 05 / 2024

konutta depozito modeli detayları

konutta depozito modeli detayları

İNŞAAT sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı “depozito modeli” uygulamasını talep etti.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Konutta Avrupa modeli kira uygulamasıyla neler değişecek?

Yaklaşık 4 aydır kira fiyatlarındaki anormal yükselişler gündemden düşmüyor. Türkiye'de kira fiyatlarındaki artışla ilgili devlet bir adım attı. Avrupa'da da uygulanan kiralama modelinin ülkemizde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Peki bu yöntemle neler değişecek?

Konutta test sürüşünün detayları!

Son günlerde sık sık gündeme gelen ‘önce kirala, sonra al’ modeli ev almak isteyen vatandaşlar tarafından oldukça merak edilir hale gelirken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri 'konutta test sürüşü'nün sakıncalarını ortaya koydu...

Acarlar’dan Konutta İade Modeli!

Farklı sektörlerde pek çok projesiyle yer alan Acarlar Şirketler Topluluğu, son olarak inşaat sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. KİM ile müşteriler neden belirtmeksizin konutunu geri iade edebiliyor.

Konutta iade modeli firmaları zora soktu!

Konut sahibi olmak isteyenleri korumaya yönelik konutta cayma hakkı, inşaat firmalarında finansman sıkıntısı yaşamalarına yol açtı. 

Acarlar, Konutta İade Modeli'ni hayata geçiriyor!

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

Çürük müteahhitlere depozito önlemi alınacak!

İnşaatçı, konutu tamamlamadan kaçan, çürük bina yapan müteahhitlere karşı 'depozito modeli' talep etti. Buna göre; her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40'ı kadar 'iş yapım teminatı' alınacak, inşaat bittiğide iade edilecek.

İnşaatçılar, çürük müteahhite karşı depozito önlemi istiyor!

İnşaat sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı "depozito modeli" uygulamasını talep etti.

Yapı Denetim Derneği'nden iş yapım teminatı önerisi!

İNŞAAT sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı “depozito modeli” uygulamasını talep etti.

Nuray Yıldız: Bölge konutta marka olmak için çok önemli!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Çukurova Gayrimenkul Satış Müdürü Nuray Yıldız; marka olmak konusunda bölgenin önemine vurgu yaptı...

Konutta 80 bin TL'yi aşan indirim dönemi!

Konutta 80 bin TL'yi aşan indirim dönemi başlıyor. İnşaat firmaları aylık 82-85 bin konut satılması durumunda geçen yıl olduğu gibi yıl genelinde 1 milyon sınırının aşılacağını öngörüyor.

Kiracının depozito iadesi!

Depozito, ev sahibi tarafından kiracısından alınan para olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, kiracının depozito iadesi nasıl oluyor?

4. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın dördüncüsü 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti... Konutta pazarlama ve marka konusunun konuşulduğu toplantı Anthill Residence 54. katta gerçekleştirildi...

konutta depozito modeli detayları Haberi

konutta depozito modeli detayları

İNŞAAT sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı “depozito modeli” uygulamasını talep etti. Yapı Denetim Derneği’nin önerdiği modele göre, her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40’ı oranında depozitoya gibi “İş Yapım Teminatı” alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sıcak baktığı modele göre müteahhit inşaatı tamamladığında özel bir hesapta tutulan para iade edilecek.


Türkiye’de müteahhitleri denetleyen bir yapının olmadığını anımsatan TOBB İnşaat Sektörü Meclis Üyesi ve Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Elini kolunu sallayan müteahhit oluyor. Müteahhitliğe hem giriş hem çıkış kolay olduğu için çok kaza yaşanıyor” dedi. Türkiye’de kusurlu müteahhitlere ceza verilmediğini kaydeden Şahin, hükümete “depozito modeli” önerisinde bulunduklarını söyledi. Müteahhitlerin bağlı olduğu bir oda kurulmasını...