02 / 05 / 2024

Konutta en yüksek prim

Konutta en yüksek prim

Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Dolar ve ABD borsaları da yatırımcısını sevindirdi. Ancak gayrimenkul tüm bu yatırım araçlarını geride bıraktı. Konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. Arsada ise Beykoz yüzde 162 kazandırdı.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Konutta 13 yılın en yüksek günlük satış rakamlarına ulaşıldı!

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

Konutta en yüksek fiyat Beşiktaş, Bozcaada ve Beykoz'da!

Türkiye genelinde konutta metrekare değeri en yüksek ilçe 11 bin 323 lirayla Beşiktaş olurken, onu 10 bin 222 lirayla Bozcaada, 9 bin 200 lirayla Beykoz, 9 bin 156 lirayla Bakırköy, 8 bin 571 lirayla Sarıyer, 8 bin 146 lirayla Çeşme izliyor...

Bireysel kredilerde en yüksek artış yüzde 14.6 ile konutta!

Finans sektöründe batık krediler 16.7 milyar artttı. Toplam 68 milyar lirayı bulan batık kredinin 21.8 lirasını tahsil edilemeyen bireysel krediler oluşturuyor. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 14.6 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

Sıfır konutta en yüksek fiyat artışı Üsküdar ve Bakırköy'de!

TSKB Gayrimenkul'ün raporuna göre, İstanbul'da son bir yılda markalı sıfır konutlarda en yüksek değer artışı yaklaşık yüzde 33 ile Üsküdar'da görülürken, Bakırköy'de ortalama yüzde 32, Ataşehir ve Zeytinburnu'nda ise yüzde 25 artış yaşandı.

Konutta en yüksek artış 2+1 dairelerde gerçekleşti!

Konutta bir yıllık değişimlere bakıldığında, en yüksek fiyat artışı yüzde 20 ile İstanbul'da gerçekleşti. Yüzde 6.6 ile en düşük artış ise Bursa'da meydana geldi.

ABD'de konut piyasası güven endeksi son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

ABD'de konut piyasası güven endeksi ağustosta beklentilerin üstüne çıkarak, 55 olarak açıklandı. Bu rakamla son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşan endeks, konut piyasasının güçlenmekte olduğuna işaret etti

Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul’da!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Temmuz ayı raporu yayınlandı. Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul’da yaşandı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar son sürat devam ederken, proje kapsamında yer alan en yüksek viyadükün temelleri atıldı. 445 metrelik ve 12 kilometrelik viyadüğün yapımında 25 ekip görev alıyor.

Artvin Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye’nin en yüksek gövdeli, dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin’in Yusufeli Barajı ve HES’inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl Şubat ayında atılan barajın 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan barajın 2018'de tamamlanması bekleniyor

Konutta en yüksek prim Haberi

Konutta en yüksek prim

2014'de yatırım araçlarının yıldızı borsaydı. Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Dolar ve ABD borsaları da yatırımcısını sevindirdi. Ancak gayrimenkul tüm bu yatırım araçlarını geride bıraktı. Konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. Arsada ise Beykoz yüzde 162 kazandırdı.


2014'te piyasalar başdöndürücü bir hızla dalgalandı. Bu ortamda yine de birçok enstrüman yatırımcısına kazandırdı. Menkul kıymetlerde BİST 100 endeksi ön plana çıktı. Gayrimenkulde ise İstanbul'un bazı ilçeleri adeta dudak ısırttı. 


BORSANIN YILDIZI PARLADI

2014 yıl boyu getirilere bakıldığında yatırımcıya en çok kazandıran BİST 100 endeksi oldu. 2014 yılına siyaset arenasındaki yüksek tansiyon ve Fed'in tahvil alım programını sonlandırmasıyla giren piyasalarda borsa yılın ilk döneminde 60 bin puan civarında gezindi, en düşük 60 bin 574 puanı gördü. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından tablo...