24 / 07 / 2024

konutta gelir oranları

konutta gelir oranları

Aziz Torun: "Konut satışlarının yüzde 20’ler oranında arttığını iddia eden araştırmalar, 2011- 2013 yılları arasında yapılan satışların tapu teslimlerini yansıtıyor. Gerçekte satışlar da üretim de düşüyor. Konut getiri oranları abartılıyor."

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

Orta gelir konut kredi oranları ne kadar? Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları ne zaman?

Dar gelirliyi sevindiren TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de çalışmalarda sona gelindi. Peki 2022 Orta Gelirli Konut kampanyasının detayları neler? Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları ne zaman? İşte ayrıntılar...

75 bin TL'lik gelir belgesiz ihtiyaç kredi fırsatı! 

İhtiyaç kredisi çekmek isteyen fakat gelir belgesi olmayan vatandaşlar bu şartı istemeyen bankaları araştırmaya başladı. Peki gelir belgesiz kredi veren bankalar hangileri? İhtiyaç kredisi faiz oranları neye göre hesaplanıyor?

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konut kredisi faiz oranları hesaplama! 300 bin TL krediye ne kadar faiz gelir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler ilk olarak hangi bankanın ne kadar faiz kullandırdığını ve ne kadar faiz ödeyeceğini araştırıyor. İşte Konut kredisi faiz oranları hesaplama örnekleri...

Konutta zamlar yeni başlıyor!

Üç kamu bankası konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Peki konut kredisi faizlerindeki bu indirim ev fiyatlarına nasıl yansıyacak? Sektör temsilcileri ve ekonomistler, konutta yeni zamların kapıda olduğunu belirtti.

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirdi!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim uyguladı. Konutta 1 milyon TL'nin altındaki krediler için faiz oranı yüzde 1,29'a çekildi.

Konutta KDV oranları yükselecek!

Takdir edilen değerler yalnızca emlak vergisini etkilemekle kalmıyor, tapu harçlarını da etkiliyor. Hatta bu değerler bazı konut projelerindeki KDV oranlarını da etkiliyor.

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranları artırıldı. Karar, mart ayı başından itibaren yapılan ödemelerde uygulanmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konut alırken sözleşmeye bu iki maddeyi ekletin!

Konutta faiz oranlarının Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyelerine gerilemesinden sonra Haziran'da satış rekoru kırılması öngörülürken, ortaya çıkan yoğunluk ise ister istemez bir takım mağduriyetlere sebep oldu.

Konutta peşinat fırsatı! 

Konut kredisinde peşinat miktarı yüzde 10'a kadar düşürüldü. Konutta arka arkaya gelen bu teşvikler, sektörü canlandırdı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? Konut kredisi faiz oranları ne kadar? İşte konut kredisiyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

konutta gelir oranları Haberi

konutta gelir oranları

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) Başkanı Aziz Torun ile Yalıkavak Palmali Marina’da kahvesini yudumlarken karşılaşıyoruz.

Terör ve seçim belirsizliğinden bunalan birçok işadamı gibi o da yatında hafta sonunu geçirmek üzere Bodrum’a gelmiş...

Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek “Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı” için yaptıkları çalışmaları anlatıyor.

Zaten sektörün Dubai’nin dışında pozitif bir gündemi yok..

Gayrimenkul yatırımcıları, geliştiricileri, Dubai’de görücüye çıkacak projelere yabancı müşteri bulmak için ter dökecekler.

Torun, GYODER olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı konuşmacı ve onur konuğu olarak Cityscape’e davet etmiş.

Seçim belirsizliği Ankara’yı kilitleyince, uluslararası katılımlı organizasyonlarda bile Türkiye’yi yerel yönetimler temsil ediyor.

Yabancı yatırımcı, hukuki süreçler ya da kamusal düzenlemelerle ilgili sorunların nasıl çözüleceğini, Topbaş’a mı soracak?

“YABANCI ALDATILIYOR”

Geçen yıl, yabancıya yapılan 4 milyar dolarlık satışın yansımalarından dersler çıkardıklarını söyleyen Torun,...