09 / 07 / 2024

Konutta kredilerin artması

Konutta kredilerin artması

Hükümetin inşaat sektörü için attığı KDV, faiz ve peşinat adımı sektörde heyecan yarattı. İnşaatçılar, “Muhteşem üçlük oldu” dedi.

Konutta tercihler ikinci ele kaydı! İnsanlar 'Fiyatlar daha da yükselirse ev alamam' korkusunda!

Kredi musluklarının kısılması ve faizlerin artmasıyla konutta talep ikinci ele kaydı. Senetli, eş-dosttan borç, araç takası, peşin gibi seçeneklerle koşulları zorlayanlar, “Fiyatlar daha da çıkarsa konut alamam” diyerek ikinci el konutlara yöneldi. 2024'ün başından bu yana satışları 55 binden 71 bin

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

Konutta kredilerin düşmesi ev sahiplerini mutlu etti!

Kamu ve devlet bankalarının kredi faiz oranlarını düşürmesiyle beraber ev alımlarında yoğun talebin yaşandığından bahseden emlakçılar, mülk sahiplerinin bu durumu fırsata dönüştürdüğünü söyledi.

Konutta 20 yıl vade çağrısı!

SEBO Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, konut satışlarının artması, piyasanın canlanması için ''Konutta vadeyi, 15 yıl ya da 20 yıla çıkarmamız gerekiyor'' dedi.

Konutta moraller yerinde!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla da umutlu başladı. Ocak'ta 95 bin 389 konut satıldı. Konutta başlayan kampanya seferberliği ile Şubat ve Mart'ta satışların daha da artması bekleniyor.

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il Gaziantep!

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il Gaziantep. Buna göre Gaziantep her 1 lirayı bankaya yatırırken, yaklaşık 3,5 lirayı da bankadan kredi çekerek harcadı.

Konutta en yüksek artış 2+1 dairelerde gerçekleşti!

Konutta bir yıllık değişimlere bakıldığında, en yüksek fiyat artışı yüzde 20 ile İstanbul'da gerçekleşti. Yüzde 6.6 ile en düşük artış ise Bursa'da meydana geldi.

Hangi bölgelerde konutta balon oluşabilir?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunda yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü açıklayarak, konutta balon olmadığını vurguladı.

Konutta faiz oranları Nisan sonrası düşer!

Son yıllarda inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü kent olan Ankara'da proje konutlar üreten Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik konutta faiz oranlarını değerlendirdi.

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınacak?

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınabilecek sorusu bugün yanıt buldu.Detaylar açıklandı. Buna göre, bir bankada açılacak konut hesabına para yatıran kişi 5 yıl sonunda yüzde 15'lik devlet katkısı alabilecek.

İşte konutta yeni yılın ilk kampanyaları!

Markalı inşaat projeleri yeni yılda da kampanyalarına devam ediyor. Peşine yüzde 12'ye varan indirimlerden ya da 84 ay faizsiz taksit seçeneklerinden yararlanarak ev sahibi olabilirsiniz. İşte konutta yeni yılın ilk kampanyaları!

50 bin konutta hemen teslim avantajı!

KONUTTA bu yıl ki beklenen satış hareketliliği kampanyalarla desteklenirken, inşaatına 2011 - 2012 yıllarında başlanan markalı konut projelerinin büyük bir kısmında teslim sürecine girildi.

Konutta yüzde 25 zam olacak mı?

14 Ocak 2015 tarilıinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50'sinden fazlasına devlet talip. Peki ya konutta yüzde 25 zam olacak mı?

Konutta kredilerin artması Haberi

Konutta kredilerin artması

Konut kredisi faizlerini düşürerek alıcıların üzerindeki faiz yükünü hafifleten hükümet, bu kez peşinat külfetini azaltmak için kolları sıvadı. Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım, konutta kredi kullanım oranının yüzde 75'ten 80'e çıkarıldığını söyledi. Hükümetin bu hamlesi inşaat sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, bu kararın peşinatta sıkıntı yaşayan vatandaşın elini rahatlatacağını ve faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesiyle sektörün hareketleneceğini kaydetti. Patronlar "Hükümet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından ilk günden itibaren aldığı kararlarla konut alıcısı için cazip bir ortam oluşturuldu. KDV ve faizlerin düşürülmesinin ardından alınan bu karar, konut piyasası için adeta muhteşem üçlük oldu" şeklinde konuştu.


Faizler 0.60'a iner


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bu karara konut üreticilerinin de destek vereceğini, yüzde 20'lik peşinat yükünü uzun...