04 / 05 / 2024

konutta lokasyonun önemi

konutta lokasyonun önemi

Yatırımda 'lokasyonun' önemli olduğunu söyleyen Atayıldız Gmp Proje Müdürü Nalan Başarı, "Ekonomide, yatırımlar.değerleme üzerine yapılır. Olumlu beklentiler, gelecekte olması gündemde olan yeni yaptırımlar, yatırım stratejilerine yön verir'' dedi.

Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor?

Konutta yüksek fiyat döneminin ne zaman sona ereceği merakla araştırılıyor. İşte dünyada ve Türkiye’de yükselen enflasyonla birlikte konut sektöründeki yüksek fiyatların geleceğine dair detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

Konutta fırsat fiyat dönemi!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut sektörüne ve Dap Yapı'nın yeni yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, konutta fırsat fiyat döneminde olunduğuna ve konut talebinin arttığına dikkat çekti.

Konutta 'devir' dönemi!

Konutta ikinci el olarak kayıtlara giren satış, aslında taşıtta olduğu gibi bir bedel karşılığı devretme işlemi oluyor.

Konutta fırsat dönemi başladı!

Bankaların kredi faiz oranları hızla düşmeye devam ederken, konut kredisi faizleri ve kampanyaları da artmaya devam ediyor. Konutta fırsat dönemi başladı...

Konutta fırsatlar dönemi için son ay!

Konutta fırsatlar dönemi için son aya giriliyor. Aralık ayının son günü sona erecek olan imar barışı, konutta kdv indirimi ve tapu harcı indirimi için elinizi çabuk tutun....

Konutta transformasyon dönemi!

Son 10 yılda özellikle gecekonduların kentsel dönüşümü ile atağa geçen inşaat sektörünün, bundan sonraki aşaması ‘yaşam alanlarını kısıtlayan apartman modelinden, proje konutlara geçiş sürecinin yaşanacağı’ “transformasyon dönemi” olacak.

Konutta 2015 yılı tüketici dönemi olacak!

Modern konutlar üretme hedefiyle 2012'de kurulan Yeni Yapı'nın yetkilisi Haldun Gerçek, konutta tüketici döneminin başladığını aktardı. Haldun Gerçek, 2015 yılının inşaat sektörü için önemli ve belirleyici olacağını belirttti.

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti!

Konutta maceracılar gitti 1'e 3 verme dönemi bitti. Ömer Faruk Çelik, konut piyasasındaki durulmanın yanlış yorumlandığını belirterek, “Aksine sektör dengeye oturdu. Maceracıyla gerçek oyuncu ayrıldı” diye konuştu.

Konutta macera dönemi bitti!

Gayrimenkul piyasasında yaşanan satış düşüşlerini sektörün dengelenme dönemi olarak değerlendiren KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bir dönem herkes tekstilciydi ama krizle asıl oyuncular öne çıktı. Bu kez de inşaat sektöründe maceracılar elenecek” dedi

Konutta Osmanlı ve Selçuklu mimarisi dönemi başlıyor!

Yeni TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Emlak Konut GYO işbirliği ile konutta yerel mimari dönemi başlatıyor. Proje için haziran ayında Türkiye’nin her bölgesi için kapsamlı bir yarışma başlatılacak...

Konutta 80 bin TL'yi aşan indirim dönemi!

Konutta 80 bin TL'yi aşan indirim dönemi başlıyor. İnşaat firmaları aylık 82-85 bin konut satılması durumunda geçen yıl olduğu gibi yıl genelinde 1 milyon sınırının aşılacağını öngörüyor.

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları başladı!

TK Emlak Yayıncılık tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları" başladı. Satışın "en"lerini biraraya getiren buluşmada dijital mecranın önemi vurgulandı ve sektördeki sorunlar masaya yatırıldı...

konutta lokasyonun önemi Haberi

konutta lokasyonun önemi

Atayıldız Gmp Proje Müdürü Nalan Başarı, ''Konut konusunda da bazı önemli değerlemeler olmalı. örnek olarak; konut alacağınız yerin yalanında bir hastane, üniversite, alışveriş merkezi gibi binalar varsa bunlar o yerin değerli olmasını sağlar" dedi. 



Metro güzergahı önemli 

Yatırım yapılacak bölgede önemli olan bölgenin geleceği diyen Nalan Başan, "Bu nedenle konut satın alırken, o konutun bulunduğu yer-yani lokasyonbüyük önem taşımaktadır. İnşaat şirketi yöneticileri, kendi yaptıklan daireleri elbette çok üstün özellildi olarak ıralayacaklardır. Ancak konumu daha uygun ve daha düşük özellikli bir daire, daha lüks ürünlerle yapılmış daireden daha yüksek fiyatlı satılabilir ve kiralanabilir. Eğer ki konut almayı düşündüğünüz evin lokasyonu ciddi anlamda bir avantaj sağlıyorsa, biraz daha fazla para vermeyi göze alın" diye konuştu. 



"Teknolojinin üerlemesiyle birlikte metro ağlarının artması, metro yapüan bölgeleri...