30 / 04 / 2024

konutta net metrekare nedir

konutta net metrekare nedir

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konutta metrekare nasıl hesaplanır?

MFZ Grup ortağı Muhanver Gözüm: "Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler, sektörün imajını zedeliyor" "İnşaatçılar, alıcısına 'brüt metrekare' denildiğinde 'net metrekare'nin konutun ta kendisi olduğunu anlatmalı"

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 

Kiralar yeniden uçtu, İstanbul’da en yüksek kira artışı lüks semtlerde değil, bu iki ilçede oldu!

Türkiye’de kira artışları yeniden hızlandı. Kiralık konutlarda metrekare başına yıllık fiyat artışının yüzde 172,9’a yükseldiği, kiralık konutta ilan metrekare fiyatının ise 71 TL’ye çıktığı bildirildi.

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Türkiye'nin en pahalı ilçelerinde konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu.

Konutta metrekare fiyatı 5 bin TL'yi aştı!

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş ve sınırlı arz karşısında talebin yüksek olması ev fiyatlarını yükseltiyor. Konutta metrekare birim fiyatı da ilk defa 5 bin TL'nin üstüne çıktı.

Konutta metrekare fiyatları tırmanışa geçti!

Gayrimenkul sektöründe yükseliş başladı. Geçen yıldan beri gerileyen metrekare fiyatları artışa geçti. Durumu fırsata çevirmek isteyen müteahhitler projeleri raftan indiriyor.

Konutta en yüksek fiyat Beşiktaş, Bozcaada ve Beykoz'da!

Türkiye genelinde konutta metrekare değeri en yüksek ilçe 11 bin 323 lirayla Beşiktaş olurken, onu 10 bin 222 lirayla Bozcaada, 9 bin 200 lirayla Beykoz, 9 bin 156 lirayla Bakırköy, 8 bin 571 lirayla Sarıyer, 8 bin 146 lirayla Çeşme izliyor...

İstanbul'da konutta en uygun 5 ilçe!

İstanbul'da konutta en ucuz 5 ilçesini sizler için araştırdık. İşte Esenyurt, Silivri, Sultangazi, Sancaktepe ve Pendik'in konut ortalama metrekare değerleri, kira dönüş yılları ve yatırım puanları...

İstanbul'da konutta en değerli 5 ilçe!

İstanbul'un konutta en değerli 5 ilçesini sizler için araştırdık. İlçelerde satılık konut metrekare fiyatları hızla artmaya devam ediyor. 

1.500 dolara kaç metrekare evde yaşarsınız?

Aylık 1.500 dolar kira ile hangi ülkeden kaç metrekare konutta yaşarsınız? İşte 25 büyük şehrinde kiralar böyle..

TOKİ Karaman İşçi Konutları'nda metrekare tartışması!

TOKİ tarafından Karaman'da Organize sanayi çalışanları için yapılan konutların metrekaresi tartışma yarattı. TOKİ'den ev alan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, 2 + 1 evlerin net olarak 85 metrekare olarak bildiklerini söylediler.

konutta net metrekare nedir Haberi

konutta net metrekare nedir

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Oysa ki brüt metrekareye otopark, depo, hatta merpen boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor. 

"Net-brüt" metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güven kavramını önde tutan inşaat firmalarını da sıkıntıya sokabiliyor.  Çok sayıda konut alıcısının mağdur olduğu bu karmaşa, yapılan son yasal düzenlemelerle kontrol altına alınmaya başladı. Konutla ilgili tüm metrekarelerin sözleşmede yer alması zorunluluğu ile, konut alıcılarının güveninin tekrar sağlanması sektör temsilcilerine düşüyor. 


Alıcılar tam olarak ortak kullanım alanları ve daire olarak net metrekare bilgisini sorgulayarak alacağı evin brüt metrekaresi konusunda daha güvenilir bir bilgi elde edebilecek.


Denge...