04 / 05 / 2024

Konutta roadshow

Konutta roadshow

Konut alan yabancılara vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirildi. Harekete geçen konut üreticileri, gurbetçilerin yaşadağı ülkelerinde ve körfez bölgelerinde roadshow’a hazırlanıyor.

Konutta KDV indirimini inşaat firması yöneticileri yorumladı!

İnşaat firması yöneticileri konutta KDV indirimine dair görüşlerini paylaştı. Sektör temsilcileri indirimin satışları etkileyeceğini düşünüyor.

Konutta KDV indirimi sektör açısından güzel bir gelişme!

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konutta KDV indirimi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Konutta KDV oranı yüzde 8'e indi!

Konutta KDV oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, yüzde 18 KDV ödenecek konutların 31 Mart 2017 tarihine kadar teslim edilmesi durumunda, ödenecek KDV oranı yüzde 8 oldu..

Konutta arz daha da artacak!

Konutta arzın gelecekte nasıl seyredeceğinin en öncü göstergesi belediyelerin verdiği inşaat ruhsatları kapsamındaki daire sayısının nasıl seyrettiği. İşte TÜİK'in dün açıkladığı verilerden görülüyor ki, konutta arz artışın ayak sesleri daha güçlü hissediliyor.

Konutta faiz indirimi dopingi!

Emlak Konut GYO ile GYODER'in başlattığı kampanyalar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından harekete geçen bankaların konutta faizleri yüzde 1'in altına düşürmesi gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı.

Faiz indirimi konutta rekor getirecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı ‘konut kredisini indirin’ çağrısına hızlı yanıt geldi. Başta kamu cephesi olmak üzere birçok banka art arda aylık faizi indiriyor. Konutta 2016 için rekor beklentisi güçlendi.

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

İkamet verilecek yabancının alacağı konutta alt değer sınırı olacak!

Yeni teşvik paketinin ayrıntılarını açıklandı. Ağbal amaçlarının nitelikli sermaye ve nitelikli işgücünü Türkiye’ye çekmek olduğunu belirterek; vatandaşlık ve ikamet izni verilecek yabancının da alacağı konutta bir alt değer sınırı olacağını söyledi.

Düzce Güvenli Konutta Yaşama Hakkı Sergisi 11 Haziran'a kadar açık!

Düzce depremi sonrası ‘Güvenli Konutta Yaşama Hakkı’ mücadelesi veren kiracı depremzedelerin gerçek hikâyesi üzerine kurulu sergi sürüyor. Sergi 11 Haziran’a dek her hafta cumartesi günleri gerçekleşecek.

Konutta dolar bazlı kiralamalar TL'ye çevriliyor!

Gösteriler, yürüyüşler ve ülkemizi derinden etkileyen üzücü olayların meydana geldiği merkezler emlak hareketlerinden olumsuz yönde etkileniyor. Taksim, Beşiktaş, Levent gibi merkezlerde özellikle konutta USD bazlı kiralamalar TL’ye çevrilmeye başladı.

Konutta yükseklik ne kadar önemli?

Sakarya’nın tüm bölgelerinin 2,5 milyon nüfusa hitap edecek şekilde planlandığını belirten SBB Başkanı Toçoğlu, “Artık kimse konutta yükseklik beklememeli. Bu şehir efsanelerini bırakmalıyız” dedi.

Batman Üniversitesi yolu üzerindeki 1472 konutta eksiler gideriliyor!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerinde yapımı tamamlanan 1472 konutta eksikler gideriliyor.Geçen yıl kuraları çekilen konutların Mayıs’ın sonuna kadar hak sahiplerine verileceğini belirten Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen şöyle dedi;

Konutta KDV oranı 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında KDV de yer alıyor. Peki, konutta KDV oranı 2016 nedir? Hangi konut için hangi oranda KDV ödenir?

Konutta roadshow Haberi

Konutta roadshow

Ekonomik dalganma ve kur farkı nedeniyle duraklama dönemine giren gayrimenkul sektörü, yabancıya satışla ayağa kalktı. Yabancıya konut satışı bu yıl itibariyle rekor kırarken, sektör temsilcileri harekete geçti. Konut üreticileri, gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ile Körfez ülkelerinde tanıtım çalışmalarına başlayacak.

Sektör temsilcileri kolları sıvadı

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, 19 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yabancıya vatandaşlıkta bedelinin 250 bin dolara düşürülmesi Türkiye’den ev alacak bir yabancı için büyük avantaj sağladı. Konut üreticileri ise bu durumu fırsata çevirmek için kolları sıvadı. 

Bakan Kurum'dan destek

Konut üreticileri Avrupa’da gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ve Körfez ülkeleri ile Irak, İran gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları yapacak. Hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde çalışmaların yayımlanması planlanıyor. Sektör, kamu kurumlarının da desteğini alabilirse yabancı...