19 / 05 / 2024

Konutta sahiplik oranı

Konutta sahiplik oranı

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında, konut sahiplik oranının nasıl yükseleceğini anlattı. Yıldırım, 10 yıl önce yüzde 23.5 olan kiracı oranı bugün yüzde 23.3 düzeyi ile aynı olduğunu belirtti.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Türkiye'de kendi konutunda yaşayanların oranı yüzde 58!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre kendilerine ait bir konutta oturanların oranının sadece yüzde 58,8 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, “Kirada oturanlar yüzde 25,6 oldu" dedi.

Sedat Kılınç: Konutta 0.64 faiz oranı devam etsin!

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, 0.64'lük konut faizlerinin 0.87'ye artmasının konut satışlarını düşürdüğünden bahsederek "Biz sektör temsilcileri olarak 0.64'lük faiz oranının devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, "Konut kredisi faizleri etkili bir şekilde başta kamu bankalarında olmak üzere geri çekildi. Bu destekler için ilgili bakanlıklarımıza sektör olarak teşekkür ederiz" dedi...

İkinci el konutta en uygun faiz oranı ne kadar?

Kamu bankalarında sıfır konut için faiz oranları yüzde 0.79’a geriledi. Vatandaşın ikinci el konut konut talebine ise özel bankalar yetişti. İkinci el konut alımında en uygun faiz oranı ne kadar oldu?

Kuveyt Türk konutta kar oranını yüzde 0,89’a düşürdü!

Kuveyt Türk, koşulsuz şartsız 120 aya kadar vade seçeneklerinde konut finansmanı kâr oranını yüzde 0,94’e düşürdü. Banka, konut alacaklara yeni bir fırsat sağladı.

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Markalı konutta faiz düştü! İşte kampanyalı 8 proje!

Kamu bankalarının konutta 0.99 faiz oranı, özel bankaları da hareketlendirdi ve pek çok banka 0.98 - 0.99 faiz oranı sunuyor. Markalı konut üreticileri de özel anlaşmalarla, faizi çok daha alt seviyelere çekti...

Konutta sahiplik oranı Haberi

Konutta sahiplik oranı

Son yıllarda ekonominin en canlı sektörü inşaat sektörü ve sürükleyicisi de konut. Her yıl 1 milyonun üzerinde konut satılıyor ve bu yıl 1.5 milyona doğru gidiyor. Bunun 500 binden fazlası yeni konut satışlarından oluşuyor. Talep canlı, buna bağlı arz da hızlı artıyor. Yıllık yapı kullanma izni alan daire sayısı 750 bin, inşaat ruhsatı alan daire 1 milyona yakın seyrediyor.






- Yukarıdaki tablo konut sahipliğine göre olduğundan 2006 ve sonrası rakamları mevcut. Bu dönemde 10 milyona yakın daire için inşaat ruhsatı alındı, inşa edilen...