12 / 05 / 2024

Konutta stokları eritecek adımlar atılacak

Konutta stokları eritecek adımlar atılacak

AK Parti’nin tek başına iktidarı ezici bir çoğunlukla elde etmesinin ardından yeni hükümet programı yazılmaya başlandı. Ekonomiye sınıf atlatacak, büyüme odaklı, orta direk programı uygulanacak.

Konutta stoklar azalıyor, yeni projeler yolda!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe 2018'den bugüne kadar azalan yapı ruhsatı sayısı ve daralan konut stoklarına istinaden geliştiricilerin gelecek sene yeni projeler için hazırlıklarını hızlandıracağını aktardı. İşte Soner Keleş'in yazısı

Konutta stoklar eriyecek mi?

Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Buna göre, 2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi.

Konutta stoklar eridi maliyet yükseldi!

Türkiye genelinde konut stoku erimeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile beraber yeni projeler de hayata geçirilmiyor.

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.

Ev fiyatları düşecek mi?

Konut alacak vatandaşlar ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Konutta stoklar azalmaya başladı. Peki bu durum fiyatları nasıl etkileyecek?

Konutta stoklar eridi, yeni projeler için düğmeye basıldı!

Konut stokunun fazla olduğu 2019'da inşaat başvuruları yeniden arttı. Pandemiye rağmen İstanbul'da  İstanbul’da ruhsat sayısı 2020’de yüzde 46 arttı. Yeni konut projeleri için düğmeye basıldığı bazı illerde artış oranı yüzde 200'yi geçti. 

Konutta stoklar azaldı yeni projeler geliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş azalan yeni konut stoklarının ardından geliştiricilerin yeni konut projeleri için hazırlıklarını hızlandırdığını değerlendirdi...

Konutta stoklar yüzde 30 eridi!

Konut sektöründe 2019'da 850 bin adet olan reel stok oranı bu yılın ağustos ayında 598 bin düştü. Haziran ve temmuz aylarında hayata geçirilen düşük faiz oranlarıyla ilk 8 ayda stoklar yüzde 30 eridi.

Altan Elmas: Konutta stoklar eriyor, arz eksikliği geliyor!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas yaptığı açıklamada konutta stokların eridiğini söyledi.

Konutta stok bitti, ilanların yüzde 70'i satıldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Haziran'da 190 bin konut satıldı 100 bini kredi ile alındı, Temmuz'da ise 230 bin konut satıldı 130 bini kredi ile alındı" dedi ve konutta stokların bittiğini, ilanların yüzde 70'inin gittiğini belirtti...

Konutta stoklar bitiyor! Fiyatlar artacak!

KOMÜT Başkanı Adem Bulut, müteahhitlerin ellerindeki konut stokunun bitme noktasına geldiğini belirtti. Bulut, stokalrın bitmesine bağlı olarak fiyatların artacağına dikkat çekti.

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

Kredi maliyetlerindeki düşüş konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım!

Kredi maliyetlerindeki düşüş trendinden memnun olduklarını belirten Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan "Piyasanın canlanması ve bilhassa konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım olarak görmek mümkün" dedi.

Konutta stokları eritecek adımlar atılacak Haberi

Konutta stokları eritecek adımlar atılacak

AK Parti seçim zaferinin ardından hükümet programı yazılmaya başlandı. Programda ekonomiye sınıf atlatacak, büyüme odaklı, orta direği “kral” yapacak, üretimi teşvik edecek başlıklar yer alacak. Hükümet programının ekonomi ayağına bu dönem de 2023 hedefleri, güçlü toplum, büyük ekonomi, refah damgasını vuracak. AK Parti’nin ekonomi kurmayları 64. Hükümet Programı’nın ekonomi ayağını hazırlarken toplumun tüm kesiminden gelen talepleri dikkate alıyor. Büyümeyi yeniden yüzde 5’e yükseltme hedefli 4 yıllık programda yer alması beklenen bazı başlıklar şöyle:


SOSYAL RESTORASYON: Sosyal restorasyon çalışmaları kesintisiz sürecek. Üretim esaslı, orta direği güçlendirecek bir büyüme modeline geçilecek. Ekonomiyi orta gelir tuzağından çıkaracak, yapısal dönüşümmekanizması kurulacak. Güçlü ekonomi için üretim desteklenecek. Ekonomik gelişme sağlayan, nüfusu artan şehirlerin tek tek yeniden yapılandırılması sağlanacak.


İMAR YASASI: Şehirlerin ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında her şehir...