02 / 05 / 2024

Konutta stoklar eriyecek mi?

Konutta stoklar eriyecek mi?

Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Buna göre, 2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi.



Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Türkiye'nin para bolluğu sırasında doğru planlama yapamadığı belirtilen yazıda, gelen kaynakların çoğunun imnşaat sektörüne aktarıldığı ifade edildi. 

Konutta stoklar eriyecek mi?

Konut üretiminin artmasına karşın fiyatlarında sürekli yükseliş gösterdiğine dikkat çekilen yazıda, "Bir dönem faizlerin tek hanelere çekilmesi bile konut stoklarını eritmeye yetmedi. TÜİK verilerine göre geçen Kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 59’luk bir artış var" ifadelerine yer verildi. 

Konutta stoklar eriyecek mi?

2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Ancak bu beklentinin de boşa çıkacağı ortada. İnşaat maliyetleri henüz döviz artışı başlamadan yükselmeye başlamıştı ki; TCMB Ekim ayı verilerine göre, konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 40 artarak rekor kırdı. Bu da bize, stoklarda beklenen erimenin, düşünüldüğü kadar kolay olmayacağını gösteriyor." 

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kiralık ya da satılık ev arayanlar dikkat!


Geri Dön