17 / 05 / 2024

konut stokları 2022

konut stokları 2022

Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Buna göre, 2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi.

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

Yıkılan, hasar gören konutlar ve sağlam yapılara olan taleple deprem bölgesinde konut stokları hızla eridi, bununla birlikte fiyatlar da yükseldi. 11 şejirde ortalama fiyat artışı yüzde 33’e, kira artışı yüzde 56’ya kadar çıktı.

Konutta stoklar azalıyor, yeni projeler yolda!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe 2018'den bugüne kadar azalan yapı ruhsatı sayısı ve daralan konut stoklarına istinaden geliştiricilerin gelecek sene yeni projeler için hazırlıklarını hızlandıracağını aktardı. İşte Soner Keleş'in yazısı

Emlak Konut GYO 2022'de 27.3 milyar TL'lik satış yaptı! 

Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen projelerde 1 Ocak - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında toplamda 27 milyar 360 milyon 338 bin 304 TL değerinde 4.073 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi...

Emlak Konut GYO üçüncü çeyrekte 20.6 milyar TL'lik satış gerçekleştirdi! 3 bin 367 adet bağımsız bölüm satıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu. Peki Emlak Konut GYO 2022'nin üçüncü çeyreğinde ne kadar kar etti? İşte merak edilen o rakamlar...

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım'da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 9,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış gösterdi.

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Ekim'de resmen açıklanıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubu için sosyal konut projesine çalıştıklarını belirterek "Emlak Konut Kampanyası'nı ekim ayı içinde açıklayacaklarını söyledi.

konut stokları 2022 Haberi

konut stokları 2022

Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Türkiye'nin para bolluğu sırasında doğru planlama yapamadığı belirtilen yazıda, gelen kaynakların çoğunun imnşaat sektörüne aktarıldığı ifade edildi. 

Konut üretiminin artmasına karşın fiyatlarında sürekli yükseliş gösterdiğine dikkat çekilen yazıda, "Bir dönem faizlerin tek hanelere çekilmesi bile konut stoklarını eritmeye yetmedi. TÜİK verilerine göre geçen Kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 59’luk bir artış var" ifadelerine yer verildi. 

2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Ancak bu beklentinin de boşa çıkacağı ortada. İnşaat maliyetleri henüz döviz artışı başlamadan yükselmeye başlamıştı ki; TCMB Ekim ayı verilerine göre, konut fiyat endeksi,...