05 / 05 / 2024

konutta zamn var mı

konutta zamn var mı

Bıçak gibi kesilen konut piyasasında satış ve kiralamalarda yaşanan hareketlilikle yavaş yavaş eski günlere dönülüyor. DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut sektöründe yaz sezonunda zam beklemediklerini söyledi.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Kent merkezlerinde konutta arz eksikliği var!

Türkiye'de son zamanlarda konut arzındaki eksiklik gündemdeki yerini koruyor. Peki, sektörde son durum ne? En çok hangi bölgelerde arz eksikliği var? 

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

İkinci el konutta hareket var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sektörün ‘Sat- Yap’ sürecinden ‘Yap-Sat’ sürecine geçişini belirtirken, satışların tamamlanmış sıfır konut ve ikinci el konuta yöneldiğini kaydetti.

Faizler düşüyor, konutta hareket var!

Konut kredisi ve mevduat faizleri düşmeye devam ettikçe konut satışları yükseliyor. Okulların da açılmasıyla emlak alımına odaklanan tüketicinin özellikle bu hafta sonu pek çok satış ofisini dolması bekleniyor...

Bakanlık 'konut piyasasını takip sistemi' kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut piyasasını takip sistemi kuruyor. Yeni sistemle‘Konutta balon var mı’ sorusunun cevabı da bulunacak...

Müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü!

Son dönemde yeni konut üretmek yerine var olan projeleri tamamlamaya odaklanan müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü. Yeni proje geliştiren sınırlı sayıdaki şirket ise ağırlığı 4+1, 5+1 ve 6+1 tipi büyük metrekareli dairelere verdi...

Konutta balon mu var?

Türkiye’de konut sektörü bir ilki yaşıyor. Açık anlatımla arz (konut üretimi) talebin (ihtiyacın) üzerinde. Peki, konutta balon mu var?

Konutta teşvik için ciddi çalışmalar var!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, "Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Üzerinde çalışılıyor ve çok yoğun çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah sektörün önü daha fazla açılacak" diye açıklama yaptı. 

konutta zamn var mı Haberi

konutta zamn var mı

 Bankaların 'belirsizlik olacak' bahanesiyle yükselttiği kredi faizlerine bulaşmak istemeyen, tüketiciler firmaların faizsiz son bir ay içinde 30'un üzerinde firma faizsiz seçeneklerin de yer aldığı kampanyalar düzenleyerek durgunluğu aşmaya çalışıyor. Bu konuda başarılı sonuç elde eden şirketlerden birisi de DKY inşaat oldu. Lokum Evler ve DKY Kartal projelerine özel Ramazan kampanyası gerçekleştiren DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut sektöründe yaz sezonunda zam beklemediklerini söyledi. 


DKY İNŞAATTAN KAMPANYA FIRSATI 

Ramazan ayı boyunca iki projede de yüzde 3 indirim sunduklarını dile getiren Dumankaya, "Bu oran DKY Kartal'da 12 bin, Lokum Evler'de ise 9 bin Lokum Rezidans'ta ise 6 bin liralık bir indirime denk geliyor. 

Ramazan ayına özel kampanyamız ile DKY Kartal projemizde 396 bin TL, Lokum Evler'de 286 bin, Lokum Rezidans'ta ise 183...