14 / 05 / 2024

Konya 2017 kentsel dönüşüm

Konya 2017 kentsel dönüşüm

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ederken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Konya Şükran'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma işlemi bugün yapılıyor. Proje 5 ayrı etaptan meydana gelecek. 

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi  Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla 338 adet yapı inşa edilecek.

Uğur İbrahim Altay: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümü Konya'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi paylaştı. 

Konya'daki kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da başlattığı dönüşümü hızla sürdürüyor. Dönüşüm kapsamında Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlandı.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Konya 2017 kentsel dönüşüm Haberi

Konya 2017 kentsel dönüşüm

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlenen, geçmişi yeniden canlandırma geleceği inşa adlı kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan"Miras" adlı görsel şölen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla yapıldı.


Şükran Mahallesi Sırçalı Medrese karşısında düzenlenen Miras adlı görsel şölende, 600 metrekare sahnede, 500 metrekare dev ekranda, 3D video mapping şovları, koreografik dans gösterileri, drama ve sahne sanatlarının buluştuğu multidisipliner formatla; Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişlerinin anlatımıyla başlayan, Konya, Meram ve kentsel dönüşüm yapılacak olan bölgedeki pek çok anlam ve eserler, geleneğimizdeki anlamlarla buluşturularak, farklı sahne ve dijital sanat modelleri ve yöntemleri kullanılarak yaklaşık 60 dakikalık performans hazırlandı.


"Yıkılabilecek ve kentsel dönüşüme girecek olan ve bu çalışmayı yapacak olanlara destek...