05 / 05 / 2024

konya Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı

konya Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı. Hattın Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında İstanbul'daki Altunizade-Bahçelievler ile Konya stadyum şehir hastanesi raylı sisteminin bakanlık tarafından yapılacağını duyurdu.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Konya'da raylı sistem hatları genişliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan Konya'da yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Konya Teksas Gazinosu ve opera binası kamulaştırılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki binada kamulaştırma başlatıldı. İki tarihi yapı yıkılmaya hazırlanıyor.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Konya'da raylı sistemin geleceği parlak!

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği (TÜRSİD) İşletme Komisyonu’nun 9. toplantısı Konya’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda şehir içi raylı sistemlerde kazalar ve raylı sistemle ilgili yönetmelikler ele alındı.

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Konya Alaaddin Tepesi arkeolojik park olacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaeddin Tepesi’nde yürütülen II. Kılıçarslan Köşkü arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi kapsamında, köşkü koruyan beton şemsiye yıkılma tehlikesi olduğu için kaldırılıyor.

Konya Alaaddin Camii restore ediliyor!

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi restore ediliyor. Restorasyon çalışmalarının 2017 yılına doğru kayabileceği düşünülüyor.

Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı ile 72 yeni tramvayın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Konya Alaaddin Tepesi'ndeki tarihi eserler restore ediliyor!

Konya’da Alaaddin Tepesi ve 2. Kılıçarslan Köşkü’nde yapılan arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin hazinelerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı ve deneme seferleri tamamlanan Alaaddin - Adliye Tramvay Hattı ile hemzemin kavşaklarda iyileştirme çalışması tamamlanan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başladı.

Konya'da tramvay seferleri yeniden başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı ile iyileştirme çalışmaları tamamlanan mevcut Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başlıyor.

konya Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı Haberi

konya Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı


Şehre kazandırdığı 60 yeni tramvayın ardından Alaaddin - Adliye Hattı’nda çalışmak üzere 12 adet katanersiz, son model raylı sistem taşıtının da alımını yapan Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan hatta deneme seferlerine başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KONYARAY Projesi kapsamında yaptıkları Alaaddin - Adliye arasındaki yeni hattın Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini tam olarak buluşturacağını, böylece ziyaretçi sayısının artacağını söyledi.


Gidiş - geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Dünyadaki en ileri teknolojiyi uyguladığımız hattın, Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor. Yeni tramvaylarımız bu bölgede katanersiz olarak çalışacak. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işleyecek. Şehrimizi çok önemli bir can damarı kazandırdık. Hayırlı olsun” dedi.


HATTIN BAZI BÖLÜMLERİNE...