11 / 05 / 2024

Konya Alaaddin Camii restorasyonu

Konya Alaaddin Camii restorasyonu

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Konya Alaaddin Camii'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Konya Mustafa Koyuncu Camii açıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Parsana Yaylası Mustafa Koyuncu Camii’nin açılışını yaptı.

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Konya Kadı İzzettin Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

Konya Teksas Gazinosu ve opera binası kamulaştırılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki binada kamulaştırma başlatıldı. İki tarihi yapı yıkılmaya hazırlanıyor.

TOKİ Konya 609 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Meram İlçesi, Beybes Mahallesi 609 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi ve 2 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mart tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Ladik 799 konut ihalesi yarın!

TOKİ Konya İli Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi 2.Etap 799 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis, 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yarın saat 14:30'da açık ihale usulü ile ihale edilecek..

TOKİ Konya Ladik 799 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Konya İli Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi 2.Etap 799 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis, 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi ihalesi 18 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ Konya Ereğli 334 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Ereğli İlçesi, Orhaniye Mahallesi 334 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Niğde Alaaddin Camii ne zaman onarım gördü?

Niğde'de bulunan Alaaddin Camii'ne ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu..

Konya Seydişehir'de yıkım başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi tarafından Seyyit Harun Veli Camii ve Kentsel Tasarım Projesi start aldı. Çarşı meydanında bulunan dükkan ve iş yerleri yıkıldı.

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli atıldı!

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yeni Özlem Camii'nin 1 sene içerisinde ibadethaneye açılması planlanıyor.

Konya Boyalı Hoca Camii yenileniyor!

Yarım asırdan fazla tarihe sahip olan Boyalı Hoca Camii, yenileniyor. Boyalı Hoca Camii, hayırsever iş adamı Bahattin Koçak’ın da desteğiyle şimdilerde yeniden inşa ediliyor.

Konya Alaaddin Camii restorasyonu Haberi

Konya Alaaddin Camii restorasyonu

Yapımına, Selçuklu Sultanı 1. Rükneddin Mesud tarafından başlanan ve Alaaddin Keykubat tarafından 1221'de tamamlanan Alaaddin Tepesi'ndeki cami, abanoz ağacından “minberi”, avlusunda bulunan Selçuklu sultanlarının türbesiyle yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor.


Tepenin üzerinde, kesme taşlarla inşa edilen cami, Selçuklu mimarisinin en belirgin özelliklerini barındırıyor.


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaaddin Camisi restorasyonunun gerçekleştirdikleri en önemli çalışmalardan biri olduğunu söyledi.


Caminin Türkiye'nin en önemli eserleri arasında yer aldığını belirten Ertem, bu yapının restorasyonuna geçen yıl başlandığını hatırlattı.


Ertem, yapının en eski Selçuklu eserleri arasında yer aldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:


“Caminin yarısı ibadete kapalı. Restorasyonun sürdüğü alanda çalışma bitme aşamasına gelmiş durumdadır. Derzler yapılmış, tüm sıvalardan temizlenmiştir. Diğer tamamlayıcı restorasyon yapılıyor. Kısa zamanda tamamlarız. Cemaate...